халогенна фурна
- milena75
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1677
- Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
- :: 64 рецепти от milena75
- :: 279 снимки от milena75
халогенна фурна
Здравейте! Знае ли някой рецепти за готвене в халогенна фурна, подариха ми такава, но няма книжка с рецепти, а само указания за температурата и времето за готвене. Интересувам се например мога ли да направя в нея свинско печено.
- remiva
- магьосник в кухнята
- Мнения: 826
- Регистриран на: съб окт 24, 2009 2:35 pm
- :: 23 рецепти от remiva
- :: 103 снимки от remiva
- Местоположение: Варна
Миленка, аз нямам такова техническо чудо, но току-що разглеждах една такава в нета и там производителите убеждават, че се държи съвсем "възпитано" , т. е. като нормална фурна и може да пече, задушавa на пара и още др. работи и разликата била в това, че приготвя по-бързо от обикновената фурна и готви здравословно/без мазнина/.Така че, да ти е честита придобивката, ползвай я смело и експериментирай и не забравяй да ни се похвалиш, ако си доволна и си й хванала "цаката" и "рецептурника" на новата технология.
Това, което не ме убива, ме прави по-силна.
- lucky6
- виртуоз с тиган
- Мнения: 198
- Регистриран на: ср окт 21, 2009 10:58 am
- :: 7 рецепти от lucky6
- :: 13 снимки от lucky6
- milena75
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1677
- Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
- :: 64 рецепти от milena75
- :: 279 снимки от milena75
За сега я изпробвахме с една наденичка, получи се добре, но нямаше вид на изпечена(а иначе на вкус беше чудесна). Снощи сложих няколко картофа, наистина стават точно като пържените. Ще изпека и пиле, но се чудя дали да сложа в долната част на фурната, която е от някакъв тип огнеупорно стъкло малко вода или бира. А свинското утре май няма да рискувам и ще си го изпека в другата печка, че ако не се изпече добре гостите ми ще останат гладни.
Ще пиша как е като я изпробвам и с други храни.
Поздрави!
Ще пиша как е като я изпробвам и с други храни.
Поздрави!
-
- началник печка
- Мнения: 190
- Регистриран на: нед авг 15, 2010 5:52 pm
Миленка отдавна имам такава фурна и наистина сам много доволна .Пека вси4ко в нея само кексове и хляб не можаха да станат .Спокоино мила голямо удобство е .Много се мислих преди да я купя и накрая една позната гаркиня ме кандардиса ,като я видях тя как си приготвя вси4ко на нея ,онемях.Горе долъ една година не сам я спряла,успех мила 'ще и свикнеш ,а и е по икономи4на неа енергия
- milena75
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1677
- Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
- :: 64 рецепти от milena75
- :: 279 снимки от milena75
До този момент впечатленията ми от фурната са отлични! Вече пържих картофи, станаха много вкусни, без да използвам огромно количество мазнина . Снощи наредих на по-високата скара няколко панирани рибни пръстчета, резултатът отново беше чудесен - хрупкави и вкусни! Тази сутрин правих сандвичи - облизахме си пръстите, бяха препечени отвън и мекички отвътре. Доволна съм. Продължавам обаче да търся рецепти за по-функционалното използване на фурната. Ако намеря ще ги споделя с вас.
-
- началник печка
- Мнения: 190
- Регистриран на: нед авг 15, 2010 5:52 pm
Ето една рецепта която съм пробвала и винаги има отли4ен резултат.Приготвя се марината от три супени лъжици кисело мляко, една суп .л гор4ица,сол ,4ер пипер на вкус .,Месото предварително измито и подсушено ,се намазва с маринатата от предната ве4ер и престоява в .хладилника .След това пе4еш без да добавяш мазнина или вода на долната скара ,Маринатата е за вси4ки меса.Полу4ава се лека кори4ка отвън ,а вътре си остава со4но.Само риба не съм пробвала.По принцип с халогенната фурна си готвиш по същия на4ин както с обикновенната ,но не я загряжаш предварително,не хабиш ел енергия и наи же4е не си губиш времето .
- milena75
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1677
- Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
- :: 64 рецепти от milena75
- :: 279 снимки от milena75
Благодаря за рецептата . Маги, както разбирам често я ползваш тази фурна и очевидно ще си ми съветник в готвенето.
Винаги приготвям месото като предварително го мариновам, така че задължително ще пробвам и по този начин. Благодаря ти!
А за рибата една приятелка ми каза, че също ставала много вкусна, като направя ще кажа как е станала.
Винаги приготвям месото като предварително го мариновам, така че задължително ще пробвам и по този начин. Благодаря ти!
А за рибата една приятелка ми каза, че също ставала много вкусна, като направя ще кажа как е станала.