Здравейте момичета!Ами и аз днес се сдобих с това чудо на техниката..моят съпруг ме закичи по случай юбилея който ми предстои на 19.08.,та и аз съм в същото затруднено положение-нямам рецепти...Моля ви напишете повечко рецепти за пилешко,за зеленчуци..и даже ако може защо не ги напишете направо в каталога на сайта..както има раздел за микровълновата печка ..да има и такъв раздел..защото предполагам че доста домакини ще се сдобият с тая придобивка...от сега благодаря на всички които ще ни помогнат..
за да не правя двупостия намерих някоя друга рецепта и слагам линкове ако някой има нужда да ги прегледа..
http://www.prikachi.com/images/181/3707181m.jpghttp://www.prikachi.com/images/182/3707182T.jpghttp://www.prikachi.com/images/180/3707180M.jpghttp://www.prikachi.com/images/230/3707230x.jpghttp://www.prikachi.com/images/231/3707231s.jpghttp://www.prikachi.com/images/232/3707232a.jpg
аз вече правих дробсърма,чушки бюрек,печено пиле,пил.крилца,пържени картофки .Днес съм решила да пробвам прясно зеле на фурна ..
халогенна фурна
- mamcheto61
- магьосник в кухнята
- Мнения: 185
- Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
- :: 195 рецепти от mamcheto61
- :: 1056 снимки от mamcheto61
- Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
Миленка, Мами, Маги, вашите съвети и рецепти ми помогнаха много бързо да се ориентирам в използването на фурната. Оказа се че малкия размер тавички /26 см/ идеално ми се събират и там приготвих първото си ястие Чушки бюрек в халогенна фурна
Благодаря ви, момичета
Утре ще продължа с разучаването Искам да ви попитам:
- винаги ли се пече върху някоя от скарите;
- когато се пече месо или риба не е ли удачно на дъното под скарата да се сложи тавичка, в която да се събира падащата мазнина, вместо да се цапа стъклото;
- след приготвянето на храната капака маха ли се веднага или както в микровълновата печка се оставя затворено известно време, за да се доприготвя ястието от загретия съд.
Ако ви идва на ум нещо с което сте се сблъскали и сте го решили, моля ви - споделете Така е много по-лесно
Благодаря ви, момичета
Утре ще продължа с разучаването Искам да ви попитам:
- винаги ли се пече върху някоя от скарите;
- когато се пече месо или риба не е ли удачно на дъното под скарата да се сложи тавичка, в която да се събира падащата мазнина, вместо да се цапа стъклото;
- след приготвянето на храната капака маха ли се веднага или както в микровълновата печка се оставя затворено известно време, за да се доприготвя ястието от загретия съд.
Ако ви идва на ум нещо с което сте се сблъскали и сте го решили, моля ви - споделете Така е много по-лесно
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 717
- Регистриран на: вт фев 05, 2013 9:10 am
- :: 1 рецепти от Ili71
- :: 2 снимки от Ili71
Здравейте!
Аз имам такава от една година. Много съм доволна от нея. Използвам я предимно за скара, за риба, кюфтета, кебапчета, пържолки, зеленчуци. Печеното пиле става божествено. По някога го правя пълнено. В алуминиева тавичка правя и картофки . Стават много вкусни - слагам им само мазнина , червен пипер и сол без вода и ги пека на горната скаричка за около 30-40 мин на 200 градуса, като от време на време ги разбърквам.
Аз не чакам да стои с капак след като е готово, както е при микровълновите печки, а направо сервирам.
Аз имам такава от една година. Много съм доволна от нея. Използвам я предимно за скара, за риба, кюфтета, кебапчета, пържолки, зеленчуци. Печеното пиле става божествено. По някога го правя пълнено. В алуминиева тавичка правя и картофки . Стават много вкусни - слагам им само мазнина , червен пипер и сол без вода и ги пека на горната скаричка за около 30-40 мин на 200 градуса, като от време на време ги разбърквам.
Аз не чакам да стои с капак след като е готово, както е при микровълновите печки, а направо сервирам.
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 717
- Регистриран на: вт фев 05, 2013 9:10 am
- :: 1 рецепти от Ili71
- :: 2 снимки от Ili71
Можеш да слагаш тавичка отдолу с цел да не се цапа, но не е задължително. Аз пробвах да сложа картофите направо на дъното, а не върху скара- просто ги изсипах и обърках с подправки без да ползвам тавичка, но така се увеличава времето за готвене, защото въздухът не може добре да циркулира и това забавя процеса.
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
Благодаря ти Ili71
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.
- milena75
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1677
- Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
- :: 64 рецепти от milena75
- :: 279 снимки от milena75
Бони, относно въпросите ти:
-аз винаги поставям някоя от скарите, когато готвя във фурната;
-върху скарата поставям тавичка, защото така ми е по-удобно - от една страна не се цапа стъклото, от друга страна продуктите не изпадат от решетките на скарата;
-обикновенно веднага след като приключи готвенето вдигам капака и вадя тавичката
Успех в готвенето!
-аз винаги поставям някоя от скарите, когато готвя във фурната;
-върху скарата поставям тавичка, защото така ми е по-удобно - от една страна не се цапа стъклото, от друга страна продуктите не изпадат от решетките на скарата;
-обикновенно веднага след като приключи готвенето вдигам капака и вадя тавичката
Успех в готвенето!
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
Благодаря, Миленка
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 717
- Регистриран на: вт фев 05, 2013 9:10 am
- :: 1 рецепти от Ili71
- :: 2 снимки от Ili71
Може да пробваш последното ми изобретение - не че съм го измислила аз, но става много успешно
Обърквам кайма с подправки, правя си кюфтенца в които слагам малко кашкавал или топено сирене и кисели краставички, нареждам ги на горната скара и ги пека около 40 мин. на 200 градуса.
Обърквам кайма с подправки, правя си кюфтенца в които слагам малко кашкавал или топено сирене и кисели краставички, нареждам ги на горната скара и ги пека около 40 мин. на 200 градуса.
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
Непременно ще ги опитам - трябва да се обърнат, нали? Направо върху скарата ли се слагат или върху хартия за печене или в тавичка?
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 717
- Регистриран на: вт фев 05, 2013 9:10 am
- :: 1 рецепти от Ili71
- :: 2 снимки от Ili71
Здравей!
Слагам ги направо на горната скара, като предварително включвам фурната малко да се загрее скарата, за да не залепне. После ги нареждам и включвам да се пекат. Не ги обръщам, защото въздухът минава отвсякъде и те се изпичат идеално. Обръщам единствено пилето, защото всички обичат кожичката препечена.
Слагам ги направо на горната скара, като предварително включвам фурната малко да се загрее скарата, за да не залепне. После ги нареждам и включвам да се пекат. Не ги обръщам, защото въздухът минава отвсякъде и те се изпичат идеално. Обръщам единствено пилето, защото всички обичат кожичката препечена.