Публикувано: пон фев 07, 2011 1:27 pm
Mimoza,не се отчайвай де и най-добрите готвачи имат провали и то не веднъж.А и как ще се научиш ако не продължиш да пробваш?!!А и човек се учи докато е жив ! На 2-3 път ще станат !!
Мимоза, аз ти предлагам една рецепта за козуначени кифлички, бъди смела и пробвай, не се отказвай!mimoza784 написа:Едни от последните ми провали в кухнята са поради голямата ми неопитност в тестените изделия. Бях решила, че е крайно време да се престраша и да се понауча на нещо в тази насока. Поразрових се из сайта за някоя лесна рецепта и първото, на което попаднах беше 5-минутно хлебче Пълен и абсолютен провал Нищо не стана както трябва - нито тестото, нито втасването . . . нищо. В крайна сметка го сложих да се пече, но естествено не ставаше за ядене :oops:
Не се отказах от опитите Другата рецепта, която пробвах беше Курабийки *Забързаната домакиня* . Отначало всичко изглеждаше чудесно. Тестото се получи уж идеално на външен вид. Наредих в тава да се пекат. Обаче, кой да ти прочете, че трябва да са далеко една от друга курабийките, защото при печенето увеличават размера си. Това как да е, не станаха толкова зле. Като се изпекоха успях да ги отделя и на външен вид не беше толкова плачевно състоянието им. Мъжо първи реши да рискува и да опита една. За малко не си счупи зъба в опит да отхапе Добре че беше предупреден, че ми е за сефте
Ужасно много ми се иска да направя някоя пита или кифлички, но след тези меко казано провали не смея Знам си, че само ще е разхищение на продукти и загуба на време
Моля, помогнете на неуката :oops:
Скъпи дами, моля ви - недейте така Аз имам самочувствието, че правя доста прилични палачинки, но първата много рядко се получава точно както трябва. Много неща са от значение:lucky6 написа:....А при палачинките щом първата ми се скъса, хич и не слагам втората. Добавям още брашно към сместа /или по-точно обратното/ и тогава ако и втората се скъса, угасям котлона и демонстративно напускам кухнята!