Провал в кухнята! [2]
- i4eto3421
- магьосник в кухнята
- Мнения: 892
- Регистриран на: пон ное 16, 2009 3:10 pm
- :: 89 рецепти от i4eto3421
- :: 507 снимки от i4eto3421
Re: Провал в кухнята! [2]
ИСКАМ ПООООООООООООООООМОЩ,ЧЕ СИ СКЪСАХ НЕРВИТЕ ВЕЧЕ!!!!!!!!!!!!!!!Правя крем:мляко,захар брашно и нишесте Ванилия.Най-обикновен Ванилов крем.И след като изстине масло.До тук нищо нередно и неясно.И СЛЕД КАТО ЗАПОЧНЕ ДА ИЗСТИВА СТАВА ПО РЯДКО И ПО РЯДКО,като кексово тесто.Как да го сложа като крем на торта??????????????????????????Слагам още брашно-НЕ,слагам още нишесте-НЕ,имам сгъстител за сосове/без мирис и вкус/-НЕ И НЕ.Правила съм го над 100 пъти и винаги ми се е получавало добре,но това ми е 5 опит и НЯМАМ НЕРВИ ВЕЧЕ ДА ИЗХВЪРЛЯМ ПРОДУКТИ.Моля ако има някой някаква представа на какво се дължи това да пише.Използвам едни и същи продукти,сега пробвам и със всякакви и резултатът -Не се сгъстява.
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Седни и изпий едно кафе Отпусни се и се нагласи, че НЯМА да правиш тази торта и че е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ дали ще успееш.
Откажи се от нишестето. Може партидата, която имаш вкъщи, да не е наред.
Аз съм супер доволна от Жълт крем, за твоя случай можеш да сложиш 3 яйца вместо 4 и да не ги разделяш. И ванилията сложи директно в тях. Става бързо. Ползвай нова тенджера, нова бъркалка и си кажи, че го правиш за удоволствие, а не защото се налага Няма нужда от масло
На какво се дължи неуспеха ти - не мога да ти отговоря. Не ползвам рецептата която описваш. Би трябвало да размисля
Сега ти желая приятен следобед
Откажи се от нишестето. Може партидата, която имаш вкъщи, да не е наред.
Аз съм супер доволна от Жълт крем, за твоя случай можеш да сложиш 3 яйца вместо 4 и да не ги разделяш. И ванилията сложи директно в тях. Става бързо. Ползвай нова тенджера, нова бъркалка и си кажи, че го правиш за удоволствие, а не защото се налага Няма нужда от масло
На какво се дължи неуспеха ти - не мога да ти отговоря. Не ползвам рецептата която описваш. Би трябвало да размисля
Сега ти желая приятен следобед
www.facebook.com/artandhobby
- ninka71
- виртуоз с тиган
- Мнения: 960
- Регистриран на: нед май 10, 2009 1:56 pm
- Местоположение: Sofia
Иче,има вероятност да е от брашното или нишестето.Но,аз не изключвам и маслото.В някои от марките,на нашия пазар,има голям процент водно съдържание.
А прясното мляко,кипваш ли го преди и след като си сложила останалите продукти? Ами яйца,не слагаш ли в този крем?
Не се сещам за друга причина....
Желая ти успех,мила
А прясното мляко,кипваш ли го преди и след като си сложила останалите продукти? Ами яйца,не слагаш ли в този крем?
Не се сещам за друга причина....
Желая ти успех,мила
Животът е само един миг между две вечности
Платон
- i4eto3421
- магьосник в кухнята
- Мнения: 892
- Регистриран на: пон ное 16, 2009 3:10 pm
- :: 89 рецепти от i4eto3421
- :: 507 снимки от i4eto3421
Плодова пита с ванилов крем.Този крем използвам .Правя тази торта.Правила съм я наистина над 100 пъти и винаги ми се получава.Последните няколко пъти провал ,течен крем .Благодаря ви за идеите.След като писах го правих пак ...........е получи се ,но използвах същите продукти Нямам обяснение.
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 1392
- Регистриран на: съб яну 28, 2012 9:58 am
- :: 2 снимки от rusowelka51
Правих тарт с ябълки Пълен провал а утре ще имам гости
rusowelka51.snimka.bg/other/sreshti-s-priyateli.696225.28150919
- xevi
- шеф на кухнята
- Мнения: 407
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
- :: 108 рецепти от xevi
- :: 706 снимки от xevi
i4eto3421, и моето мнение е, че вината е в нишестето. Крема е толкова базов, че освен некачествени продукти не виждам какво може да се обърка, особено като се има предвид, че си го правила. От продуктите, нишестето е това, което отговаря за сгъстяване, така че него бих обвинила. Когато го приготви успешно със същите продукти, нишестето отделно пакетче ли беше или от по-голям пакет?
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 1392
- Регистриран на: съб яну 28, 2012 9:58 am
- :: 2 снимки от rusowelka51
Здравейте,вчера правих от мързеливия козунак
Страхотен вкус идеален вид ,но камък много корав още като го изкарвах от формите На какво се дължи?
Страхотен вкус идеален вид ,но камък много корав още като го изкарвах от формите На какво се дължи?
rusowelka51.snimka.bg/other/sreshti-s-priyateli.696225.28150919
- Sirena
- магьосник в кухнята
- Мнения: 3898
- Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
- :: 17 рецепти от Sirena
- :: 171 снимки от Sirena
- Местоположение: Варна
Танче, нищо не ми идва на ум, освен че брашното може би е повече или по-дълго е печен.
"Бъди себе си, има достатъчно други хора."
- dianakatou
- виртуоз с тиган
- Мнения: 1068
- Регистриран на: вт фев 14, 2012 10:37 am
- :: 9 рецепти от dianakatou
- :: 119 снимки от dianakatou
ТАНЧЕ,и аз си мисля,че е в по-вече брашното ,или препечен повече....не мога да си го обясняпо друг начин .И Марина го прави ,но не спомена да е твърд .По принцип тестото козуначното е по -скоро меко и много малко да се прекали с брашното ,резултата е обратен ....Преди години бях правила козунаци и косата ми се бе изправила ....от качествено брашно се получиха едни керемидени на цвят и отвътре и както ги приготвих отидоха в коша за боклук .......още не мога да си изясня причината ....Приготвих и следващия ден всичко бе о.к ...Каква мая ползва?
- steffanell
- магьосник в кухнята
- Мнения: 48
- Регистриран на: нед ное 15, 2009 9:47 pm
- :: 79 рецепти от steffanell
- :: 575 снимки от steffanell
Аз мисля че е от маята,стават тежки и втасват бавно ,смени маята,много важно е и качеството на брашното.