Провал в кухнята! [2]

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
xevi
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 407
Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
:: 108 рецепти от xevi
:: 706 снимки от xevi

Re: Провал в кухнята! [2]

Мнение от xevi » вт ное 05, 2013 3:52 am

steple, защо не пробваш да намалиш температурата с 10-15 градуса и да му дадеш малко повече време да се запече? Това, че се пуква така означава, че се е образувала коричка преди кекса да се надигнал както трябва (виж на снимката колко е нисък в най-ниската си част, значи съвсем рано се е запекъл отвън) и в един момент "изригва" през най-мекото място.


Потребителски аватар
steple
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 14
Регистриран на: ср ное 23, 2011 3:29 pm
:: 20 рецепти от steple
:: 50 снимки от steple

Мнение от steple » вт ное 05, 2013 11:26 am

И това ще пробвам следващият път, и ще споделя за резултата :D . Благодаря на всички! Приятен ден! :winkiss:

Потребителски аватар
xevi
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 407
Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
:: 108 рецепти от xevi
:: 706 снимки от xevi

Мнение от xevi » чет фев 20, 2014 12:18 pm

Ако се чудите какво ще се случи ако забравите да сложите чийзкейк в хладилника, ето нагледен пример:
5.jpg.jpg
Отляво е чийзкейка когато го направихме (по тази рецепта: Чийзкейк без печене и желатин), отдясно е 1/4 от него оставена за 2 часа на топло в кухнята :(

Все още си миришеше много свежо на горски плодове, така че влезе в кутийка и във фризера - ще ядем чийз сладолед :)

Потребителски аватар
Lirinka
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1312
Регистриран на: чет апр 12, 2012 5:02 pm
:: 17 рецепти от Lirinka
:: 727 снимки от Lirinka

Мнение от Lirinka » чет фев 20, 2014 9:06 pm

Неви, погледни от добрата страна на провала и пусни нова рецепта Чийз сладолед! :) Ако в къщи ни се случи подобна ситуация, щяхме да се смеем, а децата да викат - А бяхте млади,помнехте много... ;)


Потребителски аватар
Stassi
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 16
Регистриран на: пет юли 26, 2013 11:01 am

Мнение от Stassi » пет мар 28, 2014 12:54 pm

Моят провал е свързан с 10 буркана печени чушки, които заминаха на боклука :ooppss: Миналото лято беше. Първи и съответно неуспешен опит. Ако пак реша да правя съм решила да ги замразя във фризера или да заложа на по-сигурни капачки за буркани. Тези ми препоръчаха, но не знам http://www.alians-dn.bg/%D0%BA%D0%B0%D0 ... 0%BE%D1%84

mimidani1234
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 1
Регистриран на: пон фев 11, 2013 3:18 pm

Мнение от mimidani1234 » пет мар 28, 2014 2:16 pm

чушки се развалят когато има тор повече от необходимото когато се пекат в много топло време и не се стерилизират веднага зависи и от капачките по добре по скъпи но сигурни солят се и се варят 15 минути

Потребителски аватар
Stassi
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 16
Регистриран на: пет юли 26, 2013 11:01 am

Мнение от Stassi » пон мар 31, 2014 4:17 pm

благодаря, ще имам предвид и тези съвети следващия път!

kalinka4466
ентусиаст с миксер
ентусиаст с миксер
Мнения: 28
Регистриран на: ср юли 23, 2008 12:35 pm

Мнение от kalinka4466 » пон мар 31, 2014 8:16 pm

Аз винаги ги прибирам във фризера без да ги беля,и като ги извадя за консумация
все едно сега са изпечени.Винаги са чудесни

maride
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 6
Регистриран на: вт мар 25, 2014 2:21 pm

Мнение от maride » вт апр 01, 2014 1:39 pm

Щом е вкусен, няма значение толкова вида за нашето семейство :)

Потребителски аватар
Stassi
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 16
Регистриран на: пет юли 26, 2013 11:01 am

Мнение от Stassi » вт апр 01, 2014 1:57 pm

Идеята за фризара ми харесва. Мои приятелки също са правили така и споделят,че вкуса им се запазва :)


Отговори