Провал в кухнята! [2]
- xevi
- шеф на кухнята
- Мнения: 407
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
- :: 108 рецепти от xevi
- :: 706 снимки от xevi
Re: Провал в кухнята! [2]
steple, защо не пробваш да намалиш температурата с 10-15 градуса и да му дадеш малко повече време да се запече? Това, че се пуква така означава, че се е образувала коричка преди кекса да се надигнал както трябва (виж на снимката колко е нисък в най-ниската си част, значи съвсем рано се е запекъл отвън) и в един момент "изригва" през най-мекото място.
- steple
- магьосник в кухнята
- Мнения: 14
- Регистриран на: ср ное 23, 2011 3:29 pm
- :: 20 рецепти от steple
- :: 50 снимки от steple
И това ще пробвам следващият път, и ще споделя за резултата . Благодаря на всички! Приятен ден!
- xevi
- шеф на кухнята
- Мнения: 407
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
- :: 108 рецепти от xevi
- :: 706 снимки от xevi
Ако се чудите какво ще се случи ако забравите да сложите чийзкейк в хладилника, ето нагледен пример:
Отляво е чийзкейка когато го направихме (по тази рецепта: Чийзкейк без печене и желатин), отдясно е 1/4 от него оставена за 2 часа на топло в кухнята
Все още си миришеше много свежо на горски плодове, така че влезе в кутийка и във фризера - ще ядем чийз сладолед
Отляво е чийзкейка когато го направихме (по тази рецепта: Чийзкейк без печене и желатин), отдясно е 1/4 от него оставена за 2 часа на топло в кухнята
Все още си миришеше много свежо на горски плодове, така че влезе в кутийка и във фризера - ще ядем чийз сладолед
- Lirinka
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1359
- Регистриран на: чет апр 12, 2012 5:02 pm
- :: 17 рецепти от Lirinka
- :: 727 снимки от Lirinka
Неви, погледни от добрата страна на провала и пусни нова рецепта Чийз сладолед! Ако в къщи ни се случи подобна ситуация, щяхме да се смеем, а децата да викат - А бяхте млади,помнехте много...
- Stassi
- аматьор с виличка
- Мнения: 16
- Регистриран на: пет юли 26, 2013 11:01 am
Моят провал е свързан с 10 буркана печени чушки, които заминаха на боклука Миналото лято беше. Първи и съответно неуспешен опит. Ако пак реша да правя съм решила да ги замразя във фризера или да заложа на по-сигурни капачки за буркани. Тези ми препоръчаха, но не знам http://www.alians-dn.bg/%D0%BA%D0%B0%D0 ... 0%BE%D1%84
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 1
- Регистриран на: пон фев 11, 2013 3:18 pm
чушки се развалят когато има тор повече от необходимото когато се пекат в много топло време и не се стерилизират веднага зависи и от капачките по добре по скъпи но сигурни солят се и се варят 15 минути
- Stassi
- аматьор с виличка
- Мнения: 16
- Регистриран на: пет юли 26, 2013 11:01 am
благодаря, ще имам предвид и тези съвети следващия път!
-
- ентусиаст с миксер
- Мнения: 28
- Регистриран на: ср юли 23, 2008 12:35 pm
Аз винаги ги прибирам във фризера без да ги беля,и като ги извадя за консумация
все едно сега са изпечени.Винаги са чудесни
все едно сега са изпечени.Винаги са чудесни
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 6
- Регистриран на: вт мар 25, 2014 2:21 pm
Щом е вкусен, няма значение толкова вида за нашето семейство
- Stassi
- аматьор с виличка
- Мнения: 16
- Регистриран на: пет юли 26, 2013 11:01 am
Идеята за фризара ми харесва. Мои приятелки също са правили така и споделят,че вкуса им се запазва