Провал в кухнята! [2]

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
i4eto3421
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 892
Регистриран на: пон ное 16, 2009 3:10 pm
:: 89 рецепти от i4eto3421
:: 507 снимки от i4eto3421

Re: Провал в кухнята! [2]

Мнение от i4eto3421 » нед дек 23, 2012 6:15 pm

ИСКАМ ПООООООООООООООООМОЩ,ЧЕ СИ СКЪСАХ НЕРВИТЕ ВЕЧЕ!!!!!!!!!!!!!!!Правя крем:мляко,захар брашно и нишесте Ванилия.Най-обикновен Ванилов крем.И след като изстине масло.До тук нищо нередно и неясно.И СЛЕД КАТО ЗАПОЧНЕ ДА ИЗСТИВА СТАВА ПО РЯДКО И ПО РЯДКО,като кексово тесто.Как да го сложа като крем на торта??????????????????????????Слагам още брашно-НЕ,слагам още нишесте-НЕ,имам сгъстител за сосове/без мирис и вкус/-НЕ И НЕ.Правила съм го над 100 пъти и винаги ми се е получавало добре,но това ми е 5 опит и НЯМАМ НЕРВИ ВЕЧЕ ДА ИЗХВЪРЛЯМ ПРОДУКТИ.Моля ако има някой някаква представа на какво се дължи това да пише.Използвам едни и същи продукти,сега пробвам и със всякакви и резултатът -Не се сгъстява.


Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » нед дек 23, 2012 6:27 pm

Седни и изпий едно кафе :coffee: Отпусни се и се нагласи, че НЯМА да правиш тази торта и че е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ дали ще успееш.

Откажи се от нишестето. Може партидата, която имаш вкъщи, да не е наред.

Аз съм супер доволна от Жълт крем, за твоя случай можеш да сложиш 3 яйца вместо 4 и да не ги разделяш. И ванилията сложи директно в тях. Става бързо. Ползвай нова тенджера, нова бъркалка и си кажи, че го правиш за удоволствие, а не защото се налага :wink: Няма нужда от масло :)

На какво се дължи неуспеха ти - не мога да ти отговоря. Не ползвам рецептата която описваш. Би трябвало да размисля :confused:

Сега ти желая приятен следобед :love:
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
ninka71
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 960
Регистриран на: нед май 10, 2009 1:56 pm
Местоположение: Sofia

Мнение от ninka71 » нед дек 23, 2012 7:56 pm

Иче,има вероятност да е от брашното или нишестето.Но,аз не изключвам и маслото.В някои от марките,на нашия пазар,има голям процент водно съдържание.
А прясното мляко,кипваш ли го преди и след като си сложила останалите продукти? Ами яйца,не слагаш ли в този крем? :huh:
Не се сещам за друга причина.... :thinking:
Желая ти успех,мила :thumup:
Изображение

Животът е само един миг между две вечности
Платон

Потребителски аватар
i4eto3421
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 892
Регистриран на: пон ное 16, 2009 3:10 pm
:: 89 рецепти от i4eto3421
:: 507 снимки от i4eto3421

Мнение от i4eto3421 » нед дек 23, 2012 10:13 pm

Плодова пита с ванилов крем.Този крем използвам .Правя тази торта.Правила съм я наистина над 100 пъти и винаги ми се получава.Последните няколко пъти провал ,течен крем :? :? :? .Благодаря ви за идеите.След като писах го правих пак ...........е получи се ,но използвах същите продукти :? :? :? :? :? :? Нямам обяснение.


rusowelka51
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 1392
Регистриран на: съб яну 28, 2012 9:58 am
:: 2 снимки от rusowelka51

Мнение от rusowelka51 » ср дек 26, 2012 8:53 pm

Правих тарт с ябълки Пълен провал а утре ще имам гости :gaf: :gaf: :gaf:
rusowelka51.snimka.bg/other/sreshti-s-priyateli.696225.28150919

Потребителски аватар
xevi
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 407
Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
:: 108 рецепти от xevi
:: 706 снимки от xevi

Мнение от xevi » пет дек 28, 2012 11:19 am

i4eto3421, и моето мнение е, че вината е в нишестето. Крема е толкова базов, че освен некачествени продукти не виждам какво може да се обърка, особено като се има предвид, че си го правила. От продуктите, нишестето е това, което отговаря за сгъстяване, така че него бих обвинила. Когато го приготви успешно със същите продукти, нишестето отделно пакетче ли беше или от по-голям пакет?

rusowelka51
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 1392
Регистриран на: съб яну 28, 2012 9:58 am
:: 2 снимки от rusowelka51

Мнение от rusowelka51 » нед апр 28, 2013 11:32 am

Здравейте,вчера правих от мързеливия козунак
Страхотен вкус идеален вид ,но камък много корав още като го изкарвах от формите На какво се дължи?
rusowelka51.snimka.bg/other/sreshti-s-priyateli.696225.28150919

Потребителски аватар
Sirena
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 3898
Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
:: 17 рецепти от Sirena
:: 171 снимки от Sirena
Местоположение: Варна

Мнение от Sirena » вт апр 30, 2013 11:37 am

Танче, нищо не ми идва на ум, освен че брашното може би е повече или по-дълго е печен.
"Бъди себе си, има достатъчно други хора."

Потребителски аватар
dianakatou
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 1068
Регистриран на: вт фев 14, 2012 10:37 am
:: 9 рецепти от dianakatou
:: 119 снимки от dianakatou

Мнение от dianakatou » вт апр 30, 2013 4:45 pm

ТАНЧЕ,и аз си мисля,че е в по-вече брашното ,или препечен повече....не мога да си го обясняпо друг начин .И Марина го прави ,но не спомена да е твърд .По принцип тестото козуначното е по -скоро меко и много малко да се прекали с брашното ,резултата е обратен ....Преди години бях правила козунаци и косата ми се бе изправила ....от качествено брашно се получиха едни керемидени на цвят и отвътре и както ги приготвих отидоха в коша за боклук .......още не мога да си изясня причината ....Приготвих и следващия ден всичко бе о.к ...Каква мая ползва?

Потребителски аватар
steffanell
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 48
Регистриран на: нед ное 15, 2009 9:47 pm
:: 79 рецепти от steffanell
:: 575 снимки от steffanell

Мнение от steffanell » вт апр 30, 2013 9:11 pm

Аз мисля че е от маята,стават тежки и втасват бавно ,смени маята,много важно е и качеството на брашното.


Отговори