Страница 1 от 1

Сарми

Публикувано: вт яну 18, 2011 12:13 am
от mitachi
Тия съвети от кулинарния навигатор май не ми харесват много? Това че трябва да има ориз - не е задължително! В плънката основно трябва да има месо! Ако искате сармите да са вкусни разбира се . Лично аз слагам на един килограм смлян агнешки бут - една супена лъжица ориз. Лозовите сърми, задължително полейте с разтопено масло, в което за секунди е посипана една чаена лъжичка червен пипер.
Опитайте го това. Може да е скъпо за изпълнение, ама е добро на вкус.

Публикувано: пон яну 24, 2011 3:24 am
от xevi
mitachi, в Навигатора не сме сложили съвети, а просто описание на това какво се счита за сарми и сме систематизирали рецептите за сарми, които имаме в сайта. Има за всеки - и за любители на месото, и за любители на постните ястия :)

Лично мое мнение е, че и с ориз и само с месо се получават много вкусни сарми - просто различни. За празниците направихме съвсем постни с лозови листа и булгур (за пръв път ми беше) и бяха изключително вкусни и съвсем месни със зелеви листа (ето тази рецепта: Сарми за мераклии, само че и аз хвърлих само 1 лъжица ориз и после се лупа трябваше да го търсим) и също бяха страхотни.

Това, което ти правиш - на 1 кг месо 1 лъжица ориз, можеш и съвсем да го изпуснеш този ориз :wink: А за лозовите сарми съм съгласна за масълцето - само трябва да си е истинско масло.

[;

Публикувано: пон яну 24, 2011 12:11 pm
от PassionFlower
ето ги моите сърмички :
Изображение