Страница 1 от 1

Замразени тиквички

Публикувано: ср юни 23, 2010 3:48 pm
от didson
Здравейте! Искам да попитам някой замразявал ли е тиквички и какви?Сурови или пържени? И какъв е вкусът ми след размразяване?

Публикувано: ср юни 23, 2010 6:57 pm
от mimsi
Аз всяка година си замразявам тиквички - нарязани на малки кубчета за мусака или супа.Понякога в плика слагам и нарязани копър и магданоз.

Публикувано: ср юни 23, 2010 7:35 pm
от neli.mag
Аз замразявам и пържени. След изпържването оставям ткиквичките да изстинат върху салфетки или кухненска хартия. После - в купа и във фризера. Не ги останям в торбички, защото се омазняват и цапат.

Публикувано: ср юни 23, 2010 9:50 pm
от Makaweli
Аз също всяко лято замразявам тиквички - нарязани на малки кубчета - за супа и мусака; нарязани на шайби или филийки - за печене на фурна със сирене и заливка от яйца и мляко или просто запечени с масло.
В пакета слагам тиквички колкото за едно готвене. Отделно замразявам зелени сливи /джанки/ специално за супа с тиквички.

Публикувано: чет юни 24, 2010 9:13 am
от i4eto3421
И аз замръзявам по тези начини.Слагам и цели издълбани,готови за пълнене. :thumup:

Замразени тиквички

Публикувано: чет юни 24, 2010 12:47 pm
от didson
Благодаря ви момичета, бяхте много изчерпателни. Ще пробвам варианта със пържените тиквички, защото ги обожаваме в къщи.

Публикувано: пет юни 25, 2010 4:37 pm
от mandragoraa
за пържени тиквички не знаех ,че стават във фризера,правила съм само в буркани сега и аз ще пробвам :chef: искам да попитам овалват ли се в брашно или се пържат направо :?

Публикувано: пет юни 25, 2010 11:01 pm
от neli.mag
За замразяване не овалвам в брашно. Така или иначе всяка панировка пада във фризера. Но после са си много вкусни, подлучени със сос от кисело мляко,чесън с оцет и копър.

Публикувано: нед юни 27, 2010 9:17 pm
от mandragoraa
благодаря за отговора :clap: :thumup: