Страница 1 от 2

торта добуш

Публикувано: пон апр 19, 2010 11:16 am
от mandragoraa
търся лесна рецепта за торта добуш

как се прави.. .

Публикувано: пон апр 19, 2010 12:06 pm
от PassionFlower
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=449233.0
Виж дали това ще ти свърши работа.

Публикувано: пон апр 19, 2010 12:25 pm
от Pavel
Търсачката също помага ;)

Торта Добуш

торта добуш

Публикувано: пон апр 19, 2010 4:22 pm
от mandragoraa
благодаря за съвета намерих една много проста и лесна рецепта тортата стана превъзходна

Re: торта добуш

Публикувано: чет апр 22, 2010 4:14 pm
от mimsi
mandragoraa написа:благодаря за съвета намерих една много проста и лесна рецепта тортата стана превъзходна
А защо не я сподели и с нас? А снимки?

Публикувано: чет апр 22, 2010 11:44 pm
от Ralkata
На мен също би ми било интересна рецептата.Тортите винаги са ми били в раздел-поглеждам и подминавам :oops: и хоп в магазина за готова :D но може би е настъпил момента да започна да се справям и с това "предизвикателство" :?

Публикувано: пет апр 23, 2010 7:29 am
от lu4a
Рали, преди да се включа в семейството на Веселия готвач и аз бях като теб с тортите, да не кажа че и с всичко останало. Но резултатите, които са постигнали всички тук ме стимулираха и реших, че щом човешка ръка може да направи тези неща, значи аз трябва поне да опитам. И така се увлякох, че вече рядко купувам готова храна. Тортите за рожденните ни дни приготвям сама. Не казвам,че станах велик майстор. На външен вид има още много да се желае, но на вкус нямат нищо общо с купените. Сама приготвям и хляба, с много семена и ядки,без консерванти и оцветители, Май поста ми не е за тук, но исках да ти отговоря .
Тортата Добуш още не съм я правила, но е в любими и чака ред.

mimsi

Публикувано: пет апр 23, 2010 10:53 am
от mandragoraa
рецептата е следната;2бряица;7сл.захар;7сл.олио;7сл.прясно мляко;1брои амонячна сода;1ч.л.сода бикарбонат;брашно колкото поеме замесва се тесто разточват се 4броя кори .Изпичат се в намазана и набрашнена тавичка.приготвя се крем ванилия (стандартна)отделно приготвяме сироп2/2(2ч.чаши вода ;2ч.чаши захар)прибавяме няколко кристалчета лимонена киселина.Сиропираме,слепваме с крема ,украсяваме по желание,може с плочки крокан но е малко по сложно.ps.преди печенето корите се набождат да не се образуват мехури при печенето.Спорна и успешна работа.Ако имате питане аз съм на разположение :chef:

Публикувано: пет апр 23, 2010 6:30 pm
от Ralkata
Аз пак с моите въпроси :cry: амонячна сода и сода бикарбонат не е ли едно и също...или аз бъркам нещо?

RALKATA

Публикувано: пет апр 23, 2010 10:41 pm
от mandragoraa
амониев бикарбонат и сода бикарбонат са два различни набухвателя