Страница 1 от 2

Пангасиус

Публикувано: вт мар 16, 2010 10:48 pm
от lu4a
Момичета, четох много лоши неща в нета за тази риба,чак не ми се иска да ги споделям. Виреела в много замърсена река във Виетнам и други неща. Вие с какви впечатления сте? Като се приготвя е много мазна, а като изстине още повече.

Публикувано: ср мар 17, 2010 9:43 am
от xevi
Зависи откъде точно е дошла рибата, която слагаш на масата, а не къде е естественият и "дом" в природата, защото пангасиуса е разпространена риба култивирана за храна и може и да не идва от река Меконг.

Моето лично мнение е, че ако нещо ми харесва на вкус, няма да спра да го купувам защото съм прочела нещо в нета. Няма да забравя преди време как от някакви измислени изследвания имаше хора, които вярват че маслото е вредно, а маргарина полезен :shock: :)

Публикувано: нед мар 21, 2010 1:23 pm
от STELKINA
Аз купувам поне веднаж в месеца филе от тази риба. Въобще не е мазна . Панирана е идеална. :thumup:

Публикувано: пон мар 22, 2010 2:08 pm
от dukato1
купува ме често от тази риба децата я харесват защото няма кокалчета

Публикувано: вт мар 23, 2010 9:15 am
от elityyy79
Да и ние от време на време консумираме пангасиус,допада ни паниранка,да и де4ица е харесват за това,4е нияма кости4ки.Верно няма много вкус на риба,но ей така за разнообразяване на менюто става. :)

Публикувано: вт мар 23, 2010 11:00 pm
от neli1100
Аз съм я готвила и панирана и печена на фурна,изобщо не мирише на риба и има много месо,аз лично я купуваям замразена,да намалява като се размръзне,но остава и доста за ядене.Подходяща е за преготвяне във вкъщи,защото изобщо не мирише и в двата случая стана хубава.

Публикувано: вт мар 23, 2010 11:01 pm
от guarinociro
В Италиа рибата се консумира в огромни коли4ества и досега на никои ни6то не му се е слу4ило.рибата идва от азиа замразена с вси4ките му санитарни изискваниа.аз много 4есто я приготвям за6тото е много лека особенно за ве4ер.ето и една резепта която аз правя;намазвам тавата с зехтин,слагам замразените филета,посолявям ,нарязвам няколко скилидки 4есън ,няколко резен4ета домати ,няколко 4ерни маслини без костилките,магданоз и 4ерен пипер,вси4ко това е отгоре върхо самите замразени филета и пека на средата на загрята фурна-200,около 15-20минути.

Публикувано: чет мар 25, 2010 9:50 pm
от Sirena
Тази риба у дома не се тачи, продава се само замразена, пълна с вода, безвкусна, пръска при пържене, при панировка винаги отвътре е скашена, миризмата при печене във фурна прилича на варени рапани :o
Пробвах я няколко пъти, но..... :thumdown: моите мъже останаха гладни...

Публикувано: нед май 02, 2010 7:43 am
от morskia
Съгласен съм със Сирена,а на грил-тигана така залепва за тефлона,все едно там е израсла :agr: :rotlf:

Публикувано: ср май 12, 2010 1:48 pm
от lu4a
Аз вече спрях да я купувам и да я готвя. Така реших!