Мнение
от milena75 » съб ное 10, 2012 2:20 pm
Здравейте!
remiva, ние за обяд повтаряме вашето меню - пиле с грах и картофи на фурна. Аз също съм купила пипер за печене и може би ще оставя малко за салата. Довечера сме на гости на приятели и няма да готвя, а за утре ще мисля по-късно.
Вчера купих патладжан и сега се захващам с него да го мариновам. Докато се отцежда от горчилката ще изпека пипера. Изобщо днес е ден за зимнина. Отдавна търся една рецепта за чушки върхари, които се пържат и след това се затварят в буркани. Яла съм ги преди много време и много ми бяха харесали, но не мога да намеря точните пропорции и колко се стерилизираше. Ако някои се сети, моля ви пишете! Също искам да направя и мариновани камбички, но пак не мога да се спра на рецепта. Сещам се единствено за тази, в която камбите се изтърбушват, в тях се поставя по лъжичка захар, оцет, олио и малко сол и се пекат, след което докато са още горещи се пълнят в бурканите, затварят се и се обръщат с капачката надолу. Вие как правите мариновани камби? Чувала съм, че някои ги пърнят със смес от зеле и моркови, но и тази рецепта не открих.
Желая ви приятен и спорен ден!