Страница 23 от 26
Публикувано: пет окт 01, 2010 10:44 pm
от Elti
Публикувано: ср окт 06, 2010 10:32 am
от mimsi
ma_rri_na , и мен ме разсмя твоята куцуз история ! Знам,че този рожден ден ще го помните сигурно докато сте живи !
)))
И аз имах подобен проблем с торта с такъв крем.Той наистина е много хубав и желанието винаги е, да е в повечко.За това аз вече му слагам по малко желатин,ей така,за всеки случай!
Публикувано: пон окт 25, 2010 7:03 pm
от reni55
Хайде отново да се включа в моята любима тема......
Днес реших да пробвам лесният сладкиш без яйца с карамел, ябълки и канела. Да ама НЕ - карамела така беше залепнал за дъното, че не поиска да се отлепи............., остана си там и се получи едно голямо НИЩО.... За сметка на това се получи много, много вкусно!
Ето и нагледен материал:
Публикувано: пон окт 25, 2010 8:25 pm
от vyra59
За кайма Стара планина
Публикувано: пет окт 29, 2010 12:13 am
от ma_rri_na
За кайма " Стара планина "
И аз като всички други решила да опита дали това което казват за този "модел" кайма е истина, реших да си купя. При мен не миришеше, но беше страшно мазна и повече от половината се стопи - правих руло Стефани и на половината изпичане рулото направо плуваше в мазнина и се пържеше. Цялата ми фурна се беше напръскала. Наложи се да го прехвърля в друга тава и да го доопека - не ме питайте как го направих.
Освен това изчислих, че ако отида в местния месарски магазин и помоля да ми смелят 1/2 кг. телешко за готвене и 1/2 кг.свински бут или гърди, разликата в цената е 50 ст. - а пък в замяна на това виждам от къде "произлиза" каймата и си избирам месото.
Сега за кайма "Стара планина" има ново двайсе - можело да има и соя - та въпроса е кой на кого от големите месопреработватели е "кихнал".
Публикувано: пет окт 29, 2010 3:48 pm
от reni55
Пак и отново съм тук в темата...., ха-ха-ха!!!!
Внукът ми е при мен от сряда и реших днес да му направя кибритените клечки на Мелек. Правих точно по рецептата, но ми се сплескаха при печенето и не приличат на клечки! Имам 2 шприца, но и с двата не се получи, тогава изсипах тестото в найлонов плик и му отрязах ъгълчето. Така ми беше много по-лесно. Вкусът на бисквитките с фантастичен!
Направих само 1/2 от тестото. Другата част оставих във фризера и другата седмица пак ще се пробвам.....
Публикувано: пет окт 29, 2010 6:06 pm
от melek
Рени много добре изглеждат клечките.
Тия в чашата са супер
Определено за мен не са провал!
Публикувано: пет окт 29, 2010 8:55 pm
от reni55
Мелек, ама те станаха плоски като дъска...., а не кръгли!
Клечките не останаха де......., малкият ги изяде всичките ( бях направила като клечки само 1/4 от тестото, а другата 1/4 си останаха като бисквитки).
Публикувано: пет окт 29, 2010 9:53 pm
от melek
Рени ами те са си плоски,аз кръгли клечки не съм виждала :shock: Станали са като тези...
Както и да е,на мен ми харесват
Публикувано: нед ное 07, 2010 11:24 pm
от i4eto3421