Привет
Миленка, не зная дали си опитвала да добавиш настърган лимон и копър в салатата от прясно червено цвекло - придават много добър вкус и премахват мириса на пръст от цвеклото. И моят мъж не искаше да я вкуси, но откакто яде така подправена салата с червено цвекло и моркови на гости у приятели, вече много му допада и често дори сам я приготвя

От това аз съм много доволна, защото цвеклото е супер полезно
Дианка, много често тук се пие горещ бульон от кубчетата на Маги, Кнор и т.н. Далеч по-полезен е домашно приготвения при варенето на зеленчуци или месо. Когато към чаша горещ бульон добавиш настъргана чаена лъжичка пресен джинджифил се получава това, за което писах миналия ден. Може да се прецеди, за да не ти пречи при пиенето, но може и да се изконсумира. Напитката действа загряващо, изпотяващо и затова е полезна превантивно, а и при грипни и простудни заболявания. Казвам го и от личен опит
Между другото
Домашно маринован джинджифил вече става за консумиране. Тази вечер го опитах - на вкус е хрупкав, леко налютява и има леко сладко-киселия вкус на маринатата
Много се увлякох и може да забравя да споделя вечерята ни -
Печено пиле с цели гъби и топено сирене. Десерта е
Сладко от дюли с филийка краве масло и ... по чаша червен пелин
Топла и спокойна вечер на всички
