Привет ,

!!!При нас вълната от ястия е постна ....но и така трябва да бъде ,който може е добре да пости ,здраве е преди всичко.Съпругът ми се храни по диета от болницата ,трябва да сме внимателни ,и така за него ,печена риба и варени картофи с лимон и зехтин ,а за нас боб яхния и маслини ,искам утре да се пречистя и да отида на църква ,така че спазвам традицията ,утре ориз със зеленчуци ,а другото меню ще е варено пиле и може да добавя гарнитура и от ориза .Съпругът ми работи вечерта и Бъдни вечер ще прекарам с децата ,така че отпада приготвяне и за вечерта .Коледа ,имам традиция пълнена пуйка (у нас 2 пилета),сарми с ориз и кайма,печено свинско с лимон и горчица ,баница ,салата млечна (прясна краставица,орехи ,зехтин,и изцедено мляко),червено цвекло и маруля с портокалов дресинг.Десерта мноооого идеи ,имам продукти ,но все още не съм решила ,искам нещо леко да е ,за да опита и мъжа ми ,но може и нещо по-по сладко

за останалите в къщи ,и гостите .Гарнитура винаги приготвям пилаф ,картофите на свекърва ми (дресинг от лимон,горчица ,зехтин и разни подправки,чудни са )Може би ,ако моят господин му бе позволено да се храни свободно ,да бе някак по-различно менюто ,но здраве да е .....винаги ще спретнем една ,коледна трапеза ,здрави да сме само!!!На всички желая успех в кухнята ,утре пожеланията

Спокойна вечер!!!

: