Подправките...
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 15
- Регистриран на: съб яну 09, 2010 10:55 pm
- :: 33 рецепти от sweetnes
- :: 49 снимки от sweetnes
Подправките...
Какви НЕТРАДИЦИОННИ ПОДПРАВКИ използвате в кухнята? Кога и на какви ястия и ако не използвате какво не ви харесва от тези които сте опитвали...
"" Истинските хора понякога си тръгват от живота ти, но никога и от сърцето ти ... ""
- buci
- магьосник в кухнята
- Мнения: 52
- Регистриран на: вт юли 21, 2009 6:52 pm
- :: 27 рецепти от buci
- :: 29 снимки от buci
- mamcheto61
- магьосник в кухнята
- Мнения: 185
- Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
- :: 195 рецепти от mamcheto61
- :: 1056 снимки от mamcheto61
- Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко

я cлaгaм в кaймaтa зa кюфтeтa.И нaй-много cи хaрecвaм нaшитe подпрaвки,кaто цaрицaтa e нaшaтa чyбрицa.Имaм щacтиeто дa живeя нa ceло и cи отглeждaм вcички бългaрcки подпрaвки.Cъхрaнявaм ги в пряcно cъcтояниe във фризeрa-нaрязвaтe ги,нaтъпквaтe ги във формички зa лeд,кaпвaтe им мaлко водa,оcтaвятe във фризeрa зa 1чac,cлeд товa вaдитe кyбчeтaтa,cлaгaтe в кecийкa(cъщо и eтикeтчe c имeто,дa нe ce чyдитe поcлe кaкво e товa)и прибирaтe във фризeрa.При готвeнe cи вaдитe по 1-2 кyбчeтa,пycкaтe в яcтиeто и...дa Ви e cлaдко.
- lady_LANA
- магьосник в кухнята
- Мнения: 555
- Регистриран на: ср окт 20, 2010 4:37 pm
- :: 98 рецепти от lady_LANA
- :: 177 снимки от lady_LANA
- Местоположение: Гърция
Здравейте. Аз не съм привърженичка на натрупването с подправки. Използвам сол, черен и червен пипер, чубрица ,риган и различни mix-ове за барбекю,пица,пиле,кюфтета,които купувам готови. Да добавя,че за мен риганът беше непозната подправка ,но вече е често употребявана от мен-прилича на чубрицата. Аз я ползвам в каймата за кюфтета, при печени пръжоли, при бял боб и зелен фасул и др.
- mace7o0
- майстор с шприц
- Мнения: 5
- Регистриран на: пон ное 29, 2010 6:53 pm
- :: 4 рецепти от mace7o0
- :: 8 снимки от mace7o0
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 5
- Регистриран на: чет дек 23, 2010 11:37 am
Аз го слагам почти на всичко, което готвя. Направо го обожавам, като аромат.buci написа:Розмаринът ми е задължителна подправка при печено пиле или бутче. Много добре се съчетава и с картофи -печени или сотирани за гарнитура.
Ароматът, който се носи из цялата куня е невероятен.