Страница 1 от 1

Необичайни къщи

Публикувано: пет май 04, 2012 3:50 pm
от Sirena
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Re: Необичайни къщи

Публикувано: пет юли 06, 2012 5:13 pm
от sweex
Изображение

Изображение

http://amber-reverie.blogspot.com/2009/ ... house.html
вдъхновени от дома на Билбо Бегинс :)

Re: Необичайни къщи

Публикувано: съб юли 07, 2012 10:11 pm
от mami48
Направо съм изумена, странна архитектура,креативност и вдъхновение,но откровено казано - много ми харесва, толкова романтично и приказно, с удоволствие бих живяла в такъв дом.

Re: Необичайни къщи

Публикувано: пон фев 18, 2013 3:51 pm
от krisi
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Re: Необичайни къщи

Публикувано: нед юни 02, 2013 4:04 am
от CVETETO3101
Къщи по дърветата: комуна в тропическата джунгла

2 април 2013 | gorichka - http://gorichka.bg/kushha-na-durvoto-ko ... -dzhungla/

Изображение

Евтина, нулев въглероден отпечатък, чист въздух и тишина – къщата-мечта на всеки екоактивист.
За всички търсачи на нестандартни туристически дестинации, за всички любители на дивата природа, за всички, които вярват, че човекът не е създаден за да победи околната среда, а за да живее в нея – с огромно удоволствие ви представяме един феноменален проект, който идва от далечната Латинска Америка и по-точно – от Коста Рика. Както биха отбелязали по-запознатите с физическа география, на територията на тази малка страна се намира част от това, което природозащитниците наричат “белите дробове” на планетата, българската Уикипедия – Дъждовни гори, а обикновените потребители като нас – Тропически гори. Именно в сърцето на тези тропически гори група ентусиасти създава своето селище, в което къщите са разположени по дърветата. Нарича го Finca Bellavista, което означава нещо като “имот с прекрасна гледка”. Ще трябва да се съгласим.

Изображение

Предвид пресечената местност и факта, че, за да стигнат до мястото, хората са изсекли пътека с мачете, можем да предположим, че в района има сериозен проблем с паркирането.
Идеята е проста – строим къщи по дърветата, черпейки изобилните материали (най-малкото от пътеката, която сме изсекли с мачете, за да стигнем до самото място), свързваме ги с въжени стълби и мостчета и заживяваме като иуоките от планетата Ендор. Преди това (а и по-нататък) търсим желаещи да се включат в нашата комуна. И в крайна сметка предлагаме целия този рай на всички онези, към които се обърнахме в началото на текста, като им гарантираме приказно изживяване и неповторимото усещане да спрат за известно време да са само потребители. Сега, да не си помислите, че става въпрос за секта – хората си имат бани, електричество (доставено от слънцето), дори безжичен интернет.
Изображение
Мисията на Finca Bellavista:
“Да дадем възможност на хора с екологично мислене да живеят в короните на дървета, сред уникалната екосистема на тропическите гори и в същото време да призовем за запазването на видовете и естествената околна среда”. Фото: Finca Bellavista
повече на уеб сайта на Finca Bellavista