Коя ви е най-досадната домашна работа?

Архив с приключилите анкети
Потребителски аватар
xevi
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 405
Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
:: 108 рецепти от xevi
:: 706 снимки от xevi

Коя ви е най-досадната домашна работа?

Мнение от xevi » ср дек 07, 2011 3:50 am

Изображение


Потребителски аватар
lucky6
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 198
Регистриран на: ср окт 21, 2009 10:58 am
:: 7 рецепти от lucky6
:: 13 снимки от lucky6

Мнение от lucky6 » ср дек 07, 2011 12:49 pm

Аз съм един от тия 95 гласа, посочили "почистване", като визирам пускането на прахосмукачка. Ама толкова да ме изнервя и да ме е яд на нея! И като не я видях като конкретен вариант за избор, реших да я напиша! Не че прахосмукачката може да чете..., пък и всеки път й казвам колко я ненавиждам! Просто се надявам някой да ми каже - "и аз не си обичам прахосмукачката"... Как винаги кабела и маркуча ми се усукват в краката?! И като се запъне на ъгъла на коридора.... Кошмар! Стигнали сме до там, че мъжът ми като разбере, че ще пускам прахосмукачката, взима детето и излизат за един час! Малката да не ме гледа каква съм фурия.
Ако знаете как си мечтая за онова малко безшумно чудо, дето прилича на кръгла тава и да си го програмирам да обикаля апартамента за да изчисти само, докато съм на работа.... Ама и на Дадо Коледа да пиша - все тая!
Благодаря на всеки, отделил време да прочете колко мразя прахосмукачките!

Потребителски аватар
xevi
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 405
Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
:: 108 рецепти от xevi
:: 706 снимки от xevi

Мнение от xevi » ср дек 07, 2011 1:33 pm

На мен прахосмукирането не ми е толкова досадно. Хич не обичам когато трябва да мина 10 пъти над някакво малко бяло пухче и все не се изсмуква... след 3-4 път минаване имам чувството че ми се присмива :confused: Все пак с прахосмукачката повече минава Павел и не се оплаквам :)

Моята слабост е гладенето. Изобщо не ме бива, бавна съм и ми е досадно да стоя в тази изгърбена позиция дълго. Хубавото е, че малко неща имаме за гладене, повечето минават с правилно простиране. Въпреки, това винаги съм нещастна като дойде време за гладене... толкова се старая - гладя на тук, гладя на там, минавам всичко, уж е добре и повдигам дрехата... тя все още леко намачкана :cursing:

Потребителски аватар
lucky6
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 198
Регистриран на: ср окт 21, 2009 10:58 am
:: 7 рецепти от lucky6
:: 13 снимки от lucky6

Мнение от lucky6 » чет дек 08, 2011 9:08 am

Гладенето ми е на второ място след прахосмукачката. И си много права за правилното простиране! Вярно е, може да ти спести гладенето след това. Повечето ни дрехи не се мачкат. Това, което със сигурност ТРЯБВА да се оглади са чаршафите от градината през седмица, но те са лесни, не са като риза с бухнали ръкави или панталон с много джобове. И тук е мястото да похваля мъжа си, че много ми помага в домакинската работа. Както и свекърва ми, че ми го е "пратила" научен на това. Той глади по-добре от мен и простира по-старателно, миенето на съдове му отнема двойно повече време отколкото на мен. Той е по-спокойния от двама ни, а аз съм по "джаста-праста".
И в края на краищата е хубаво всички вкъщи да си поделят домашната работа, за да не се превръща бързо в "досадна".


Потребителски аватар
irinchicata
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 342
Регистриран на: ср авг 12, 2009 10:51 am
:: 49 рецепти от irinchicata
:: 187 снимки от irinchicata

Мнение от irinchicata » пет дек 09, 2011 8:22 am

От всички неща,които върша най-мразя да гладя!!!Мразя ютията повече от всичко останало!В тази анкета ако можеше да се посочи повече от един път един отговор сигурно щях да умалея да натискам бутона "гладене":))))))

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » пет дек 09, 2011 11:36 am

Аз много рядко гладя, точно защото не обичам. Така пускам сушилнята, че да свършва когато съм в къщи и да мога да сгъна прането още топло и гладко. Но и като цяло си помагам с трикчета - почти всичко е по закачалки, а не сгънато - тениски, потници за навън, пуловери. Сгъвам хавлии, чаршафи, гащи, чорапи. Ако нещо все пак някоя дреха получи гънки от стоене в гардероба - напръсквам я с вода и я пускам за 4-5 минути в сушилнята. Готово.
Аз като цяло имам лична вражда с прането! От години съм обявила банкет, ако веднъж се случи коша за пране да е празен 24 часа! Но НЕ! Събереш белите - останала червена риза! Събереш червените - останали черни чорапи! Просто се чувствам обречена на прането, задето никога, ама никога не свършва!
Иначе домашната работа не ми е неприятна, само отношението на другите към нея ми е обидно понякога, че подредената и чиста къща се счита за нормална и не се забелезва и оценява, а едва когато нещо не е направено, тогава им бие на очи! И на мен ми помагат в къщи, разпределени са функциите, но аз съм моторът на домакинството, аз съм тази, която трябва да напомни да се свършат нещата. Моят син е отговорен за изхвърлянето на отпадъците, от както е станал нан около 6 години той хвърля боклука. Сега е на 16. И все пак трябва аз да го подсетя, че отново му е време! Когато го попитам: Е не виждаш ли, че е пълен коша? Той казва чистосърдено: Ами не! :) :) :)

mis_val
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 67
Регистриран на: вт апр 19, 2011 10:07 am
:: 6 рецепти от mis_val
:: 152 снимки от mis_val

Мнение от mis_val » пет дек 09, 2011 12:36 pm

Най-омразно ми е гладенето.Много съм бавна,резултатът рядко ме задоволява и после винаги ме боли кръстът.
[quote="Aliana"]Иначе домашната работа не ми е неприятна, само отношението на другите към нея ми е обидно понякога, че подредената и чиста къща се счита за нормална и не се забелезва и оценява, а едва когато нещо не е направено, тогава им бие на очи! [/quote]
По въпросът за домашната работа,отношението ми абсолютно същото като на Рали.

Потребителски аватар
Sirena
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 3898
Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
:: 17 рецепти от Sirena
:: 171 снимки от Sirena
Местоположение: Варна

Мнение от Sirena » пет дек 09, 2011 4:03 pm

И при мен гладенето не е приоритет, макар че гладя само чаршафи, бельо, е и панталони и поли. Пердето в хола и то се глади, но по-рядко 3-4 пъти в годината. За прането ми помага сина, той е почти на 26г. и е свикнал, мъжа ми е дежурен с кофата. Долу-горе сме се разпределили, ама основното чистене е за мен.

Потребителски аватар
cvetkQ
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 114
Регистриран на: пет окт 15, 2010 10:41 pm
:: 6 рецепти от cvetkQ
:: 2 снимки от cvetkQ

Мнение от cvetkQ » пет дек 09, 2011 4:32 pm

хвърляне на боклука

q6a
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 0
Регистриран на: пет дек 09, 2011 4:23 pm

Мнение от q6a » пет дек 09, 2011 4:46 pm

Най досадното на домашната работа е, че когато се приберат на чистичко, топличко, изпрано и сготвено, ти заявят, че цял ден нищо не правиш, а само си седиш у дома. Ужасно е!
А за мразещите гладенето - пуснете си любим филм или музика и си мислете, че всъщност сте на фитнес. :)


Отговори