Селкърк Луп - Туристически Маршрут в САЩ и Канада

За всички, които обичат да пътуват и посещават интересни места
Отговори
Потребителски аватар
AnnaJames
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 390
Регистриран на: съб сеп 27, 2014 11:24 pm
:: 154 рецепти от AnnaJames
:: 190 снимки от AnnaJames

Селкърк Луп - Туристически Маршрут в САЩ и Канада

Мнение от AnnaJames » пет дек 05, 2014 1:22 am

Най-после сядам да публикужам някои снимки от октомврийското ни пътуване до Канада. Ще ги публикувам в няколко поста, всеки посветен на отделна забележителност.

Най-ефектната част от маршрута които покрихме беше езерото Кутни. Ето малко информация която чопнах от уикипедия:
"...Езерото Кутни (на английски: Kootenay Lake) е 4-то по големина езеро в провинция Британска Колумбия (3-то по големина естествено езеро в провинцията). Площта му е 407 км2[1], която му отрежда 119-то място сред езерата на Канада. Надморската височина на водата е 532 м[1].Езерото се намира в югоизточното част на провинция Британска Колумбия, сред Скалистите планини, между хребетите Нелсън на запад и Пърсел на изток. Кутни има дължина от север на юг 108 км, а ширината му варира от 0,5 до 6 км. Обемът на водната маса е 36,7 км3, като средната му дълбочина е 94 м, а максималната – 154 м. За разлика от повечето канадски езера, бреговете на Кутеней са слабо разчленени, като е едно от малкото от големите езера на Канада (над 400 км2), в което няма острови. Дължината на бреговата му линия е 198,7 км. От средата на езерото, до селището Балфур, в западна посока започва дълъг (41 км) и тесен ръкав, който достига до селището Кора Лин, където е построена преградна стена (височина 15 м), която регулира оттока на река Кутни и, в основата на която е построена ВЕЦ. Площта на водосборния му басейн е 45 584 km2, като в езерото се вливат множество малки реки. В най-южната му част се влива река Кутни, която след 86 км изтича от езерото и се влива от ляво в река Колумбия. Езерото Кутеней е открито от канадския топограф и пътешественик Дейвид Томпсън през 1808 г[2], който кръщава езерото по името на местните индианци кутни, обитаващи по това време бреговете му. В превод кутни означава "водни хора". В края на XIX в. в района около езерото започва да се развива дърводобивна и минна промишленост и тогава е прокарана и жп линия от Ванкувър до Медисън Хат покрай югозападния му бряг. От град Балфур на западния бряг до град Кутни Бей, на източния има целогодишно функциониращ ферибот. Като цяло бреговете на езерото са безлюдни, с изключение на няколко малки селища – Нелсън, Балфур, Лардо, Касло, Кутни Бей и др., в които поминъкът на населението им е свързан с обслужването на хилядите туристи, летовници, рибари и ловци. Южният бряг на Западния ръкав на езерото попада в провинциалния парк "Уест Арм", създаден за защита на реликтовите гори и редките животни в района, в т.ч. мечки гризли. На източното крайбрежие е провинциалния парк "Пилот Бей"...."
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1% ... %80%D0%BE)

Езерото от страната на селцето Балфур, отстрани е феробота - уикипедиq го нарича град, но всъщност е малко селце, което не е разработено туристически като малките градчета по черноморието. Освен едно заведение за бързо хранене, един ресторант и една пекарна около ферибота няма нищо друго.

Изображение

Изображение
Изображение
Колите натовaрени на ферибота.
Изображение
Накокошонила съм се защото духаше един арктичен вятър.
Изображение
И на Гари му е студено
Изображение

Изображение

На ферибота има една кабинка с масички, направена като малко музейче със снимки и прочие, където мoже да седнеш на топличко :)
Изображение
Каквото заслужава да бъде направено, заслужава да бъде направено с любов.
Изображение


Отговори