Китайската кухня не се възприема с топлота от повечето българи , но трябва да призная , че съм изумена от повечето неща , които се приготвят в нея . От скоро посещавам китайсни ресторанти и със сигурност начина на приготвяне тук няма нщо общо с техния . Имам приятели в Китай и казват , че може да се изумиш от ястията , които се приготвят там . Правила съм у дома едно единствено нещо по такава рецепта и се получава нещо много вкусно и много обичано от семейството .
Ще се радвам , ако някой друг сподели впечатленията сии от тази кухня.
Китай
- teditodorova
- магьосник в кухнята
- Мнения: 15
- Регистриран на: нед яну 25, 2015 2:34 pm
- :: 67 рецепти от teditodorova
- :: 406 снимки от teditodorova
Китай
Мама на две страхотни деца, изпитател в кухнята и луд фен на Рудолф Ван Веен В редките дни, когато имам време, обичам да прекарвам в кухнята. Готвенето е изкуство!
- xevi
- шеф на кухнята
- Мнения: 407
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
- :: 108 рецепти от xevi
- :: 706 снимки от xevi
Аз харесвам китайската кухня в китайските ресторанти в западния свят - трябва да се отбележи, че обикновено не съвсем точно китайска кухня, но пак харесвам. Ястия като сладко-кисело пиле, монголско телешко, медени хапки месо и подобни си взимаме от време на време и хапваме с удоволствие. Не го готвя, защото изисква по-специфични подправки, по-удобно е да си го купиш за бърза вечеря, а и нямам уок, в който се приготвят много от нещата. Гледала съм да си купя, но уок е да се ползва на газов котлон, а моят е плоча - уж става и за плоча, но не е същото.
Има някои "китайски" ресторанти, които трябва да се избягват. Веднъж ядох едно... дори не помня какво беше, но толкова го бяха побългарили, че беше просто пилешки хапки с доматен сос, обичам по-автентични ястия и бях много възмутена
По същата тема, има адаптирани китайски рецепти в сайта, които са си много вкусни, но не са точно китайски
За истинската китайска кухня съм със смесени впечатления от малкия си опит, който имам с нея. Обичам да опитвам нови неща и не мисля за себе си като човек с консервативен вкус, но ще кажа, че в Хонг Конг имах проблеми с намирането на неща, които мога да ям. Няколко дена изкарах основно на китайски печенки - в Китай и Азия като цяло имат страхотни пекарни с меки и пухкави печива като кифлички, кроасанчета, хлебчета - сладки и солени и с разнообразни и необичайни плънки. От основните яденета, обаче, ми беше трудно да си избера, всички ми миришеха и изглеждаха странно.
В Сингапур също имах трудности на някои места, но там е голям микс от кухни, така че за всеки има по нещо
Вкусът е нещо, което се учи, хубаво е човек да опитва различни неща за да може да се наслаждава на повече интересни ястия
Има някои "китайски" ресторанти, които трябва да се избягват. Веднъж ядох едно... дори не помня какво беше, но толкова го бяха побългарили, че беше просто пилешки хапки с доматен сос, обичам по-автентични ястия и бях много възмутена
По същата тема, има адаптирани китайски рецепти в сайта, които са си много вкусни, но не са точно китайски
За истинската китайска кухня съм със смесени впечатления от малкия си опит, който имам с нея. Обичам да опитвам нови неща и не мисля за себе си като човек с консервативен вкус, но ще кажа, че в Хонг Конг имах проблеми с намирането на неща, които мога да ям. Няколко дена изкарах основно на китайски печенки - в Китай и Азия като цяло имат страхотни пекарни с меки и пухкави печива като кифлички, кроасанчета, хлебчета - сладки и солени и с разнообразни и необичайни плънки. От основните яденета, обаче, ми беше трудно да си избера, всички ми миришеха и изглеждаха странно.
В Сингапур също имах трудности на някои места, но там е голям микс от кухни, така че за всеки има по нещо
Вкусът е нещо, което се учи, хубаво е човек да опитва различни неща за да може да се наслаждава на повече интересни ястия