Гювечета, гювечи, сачове
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 49
- Регистриран на: пет сеп 14, 2007 4:51 pm
- :: 134 рецепти от pepolina
- :: 104 снимки от pepolina
Гювечета, гювечи, сачове
Ще ми бъде интересно да видя рецепти, приготвени в керамични съдове - гювечета, гювечи и сачове. Ястията в тях стават изключително вкусни и са си наши чисто български.
- Pavel
- шеф на кухнята
- Мнения: 908
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
- :: 26 рецепти от Pavel
- :: 393 снимки от Pavel
- Контакти:
Гледам, че в сайта има доста рецепти - търсене по гювеч, но имам една книга (в електронен формат) в която има много, също и информация как да се ползват гювечетата и такива неща - ако искаш прати ми на ЛС мейла ти и ще ти я изпратя.
Aut viam inveniam aut faciam
- sever
- магьосник в кухнята
- Мнения: 43
- Регистриран на: пон ное 12, 2007 7:53 am
- :: 49 рецепти от sever
- :: 19 снимки от sever
Аз да ви споделя какво готвя на сач.Единственият недостатък на това ястие е, че бързо свършва...pepolina написа:Ще ми бъде интересно да видя рецепти, приготвени в керамични съдове - гювечета, гювечи и сачове.чисто.
ПИЛЕ НА САЧ
продукти за 1 порция:
200 гр. пил.гърди
1 вр. пресен лук
1 доман
300 гр. тиквички
50 гр. кашкавал
1 к.л. маги вълшебен вкус 10 зеленчука
1 к.л. къри
2 с.л. соев сос
масло
приготовление:
Месото се нарязва на кубчета.Тиквичките, лукът и доматите се нарязват на ситнно.Месото се запържва в маслото до златисто, изважда се от тигана и се запържват лукът и тиквичките.Връща се месото и се прибавят доматите.Прибавят се подправките и ври 4-5 мин., докато остане на мазнина.Ястието се прехвърля на сач, прибавя се соевият сос и се поръсва с рендосаният кашкавал.Пече се в умерена фурна, докато кашкавалът се запече.
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 49
- Регистриран на: пет сеп 14, 2007 4:51 pm
- :: 134 рецепти от pepolina
- :: 104 снимки от pepolina