Страница 1 от 1

Публикувано: вт сеп 08, 2009 4:47 pm
от Galya68
Мисля,че е по-правилно да не коментираме коя рецепта е хубава и коя не е и още по-малко дали е рецепта.Нека оставим това на администраторите-да преценят дали да остане в сайта една рецепта или не.Аз го виждам достатъчно просто:ако една рецепта ти харесва-изпробвай я,ако нещо не ти е ясно-попитай.По този начин ще се запази добрият тон и ще се избегне създаването на лични отношения,което е абсолютно безсмислено в този сайт.В крайна сметка сме тук,за да сме си полезни и да ни е приятно.Едва ли ще ни коства много,за да го постигнем.Нека да опитаме! :thumup: :chef:

Публикувано: вт сеп 08, 2009 5:19 pm
от Aliana
Гале, по принцип си абсолютно права.

Днешните събития около рецептата на Здравка са резултат от продължителни премълчавания на затаено недоволство. Накрая стига една капка, за да прелее чашата.

Затова горе е писано за откровеното изказване на мнение в един учтив вид.

Теми като това "какво е рецепта или не" могат да бъдат дискутирани във форума. Жалкото е, че много от участниците НЕ влизат във форума и няма да го видят.

Затова е другият принцип - заинтересованост. Който не чете новите теми, пропуска такива дискусии и пропуска промени, направени по сайта.


Като цяло - всички са ЗА един приятен сайт и тон на общуване. Но всеки разбира нещо различно под тези понятия.


Освен това - даване на сигнал за повтарящи се рецепти или такива, които действително не са, или такива, които имат грешки, не е груба намеса в дейността на админите, а откликване на тяхната подкана за съдействие.
Те виждат сиганала в коментара и решават тогава дали е оправдан или не.

Това много често дава повод за злобно отношение, за жалост.


А що се отнася до оптимизма ти - и аз го споделям! Все пак сме големи и разумни хора!




:D :D :D :D :D :D

Публикувано: вт сеп 08, 2009 7:44 pm
от buci
Алиана, това което си написала много точно, искам да те подкрепя и да апелирам към откритост във взаимоотношенията.

Искам да направя и едно предложение към админите, доколкото разбирам админите живеят извън България, посещаемоста на сайта е висока по тази причина не винаги навреме могат да се проконтролират случващите се неща в реално време, имайки впредвид че повече посетители са от България.
Предлагам да бъдат дадени правомощия на модератори на активни и доказали се съфорумци, не казвам че това ще реши напълно някои проблеми, но доста ще подобри качеството на сайта.
Поздрави !

Публикувано: вт сеп 08, 2009 9:07 pm
от reni55
Галка, съгласи се все пак, че има пуснати "рецепти" които са подходящи за деца от 1-ви до 5-ти клас......
Това как се режат картофи и се пържат може ли да бъде рецепта за зрели хора ( пиша за днешна рецепта, а има и много други такива.....)? Примери мога да дам и други....
Аз също съм писала рецепти сходни на написани вече и след като забележа - веднага информирам админите и те ми трият рецептата.
Това, че те няколкократно ни молят за помощ когато открием такава рецепта се вижда само от влизащите във форума, а не от тези които пишат на ден по 20 рецепти.....
Тези, които не взимат участие във форума ( независимо в коя тема) не се интересуват от самият сайт - важното за тях е да напишат рецепти и ....до тук!
На мен лично ми е много приятно тук във форума, защото има много интересни теми от които да науча и нещо ново за мен - ЧОВЕК СЕ УЧИ ДОКАТО Е ЖИВ!!! Има и много разтоварващи теми, в които човек забравя за личните си проблеми! Беше ми хубаво и в Нови рецепти, но напоследък дори спрях да ги чета, ориентирам се по заглавието.....
Силно се надявам, че всичко ще отмине ако се премахнат тези точки и се сложи лимит на нови рецепти!
Весела и спокойна вечер на всички!

Публикувано: вт сеп 08, 2009 9:43 pm
от Makaweli
Момичета и момчета, напълно съм съгласна с написаното от Рали. Макар че се регистрирах миналия ден, отдавна като гост чета рецептите и форумите. Мисля че сайта е интересен за това, че може да се сподели опит, да се потърси съвет и дори човек да сподели нещо лично, което трудно би направил с близки хора. Било за да не ги товари или за да чуе независимо мнение.
Форума не е нещо, с което да се доказваме или да избиваме комплекси.
Заради това добрия тон е въпрос на възпитание и уважение.
Не споделям мнението на Buci за даване права на някой друг освен администраторите да одобрява, тъй като това би довело до други емоции.
:flow2: :flow2: :flow2:

Публикувано: ср сеп 09, 2009 6:58 am
от xevi
Не е лошо да се коментират рецептите и ако има нещо нередно да се подава сигнал - това е полезно на всички - но съм съгласна с Galya68, че не е нужно да се влагат толкова негативни емоции :)

Колкото за участието във форума - то не е задължително. Форумът е част от сайта, която е направена за да можем да обсъждаме и други неща, които ни интересуват и забавляват. Има много хора, които добавят стойностни рецепти и снимки, но не пишат във форума - нямат време, няма какво да споделят или други лични причини. Не можем да им се сърдим за това. Важни правила и промени на сайта се обявяват на главната страница, така че всеки да е наясно.
За добавянето на рецепти "на едро" - нещата ще се променят, сега го обсъждаме тук - Промени в сайта.

Засега мисля, че с Павел се справяме прилично с модерирането и администрирането на сайта, не мисля че повече "шефове" ще променят каквото и да е било (в положителна посока) :)

И последно -
Форума не е нещо, с което да се доказваме или да избиваме комплекси.
Заради това добрия тон е въпрос на възпитание и уважение.
Интернет е голямо място и хора, които да го използват да се доказват и да избиват комплекси винаги ще има. Ние и да се ядосваме няма да ги променим, пък и приятелите, които можем да направим са много повече - затова гледайте по-позитивно на виртуалната реалност и не си хабете нервите с незначителни проблеми :flow1:

Публикувано: ср сеп 09, 2009 7:49 am
от eledra
Здравейте.Тази сутрин прочетох за дискусията ,която водите.Явно,вчера съм пропуснала повода за нея - бях заета.Разбирам всички ви.Четох,мислих и стигнах до извода - не си хабете нервите,те са ценни за нас.Винаги ще има недоброжелатели и винаги ще има добре настроени хора.Въпреки всичко,тонът в сайта трябва да бъде учтив - това го изискват първите седем години.
Лек и спокоен ден! :flow1: :flow2: :flow1:

Публикувано: ср сеп 09, 2009 11:07 am
от mimsi
Определено вчерашната дискусия за Циганската баница си заприлича на циганска кавга!От известно време ми прави впечатление,че добрия тон и задушевна атмосфера,които царяха в сайта и форума каточели поизчезнаха!
А колкото до лесните и прости рецепти,мисля че трябва да има и такива в един кулинарен сайт.Предполагам,а и никъде невиждам да пише,че сайта е за професионални готвачи.Нека е еднакво полезен както на знаещите и можещите , така и на незнаещите и неможещи.
Синът ми е на 14 год.Решили веднъж да си правят пица с приятели.За да не им разваля плана,не се обажда на мен да пита как се прави.Не отваря и дебелата готварска книга,която имам,а отваря receptite.com и търси нужната му информация!
Приветствам може би временното му кулинарно увлечение и се надявам да намира подходящи за знанията и способностите му рецепти.
Може би трябва да има категория и за начинаещи готвачи,където простотата на рецептите да не дразни знаещите и можещите!

Публикувано: ср сеп 09, 2009 1:35 pm
от tillia
Напълно подкрепям mimsi – в сайта трябва да има и лесни и „прости” рецепти. Всички сме започнали от нулата, за да придобием опит и умения. И въпреки всичко, продължаваме да се учим до последния си ден. Не всеки е имал майка, или баба или близък, от който да се учи. И именно такива сайтове, като този могат да научат всеки , като го запознаят и с най-елементарните рецепти и с най-сложните.
За това си мнение ще се обоснова и със следното: имам доста книги по готварство, останали от майка ми, купувани от мен, от дъщеря ми. Снощи реших да видя в две от тях, има ли „прости” рецепти.
Да ! Има! Има и „Сандвич с лютеница”, има и „Салата от маруля”, има и „Салата от домати и краставици”, има и „Сок от грозде” и т.н. и т. н.
Е, има и „Кльози” , и „Консоме”, и „Сос шаркутие”, и „Юцу час чина чиас”. Но трябва ли да отричаме едните и да величаем другите. Всеки ще избере тази рецепта от която има нужда в момента. Ще я пробва, ще я изменя, ще я обогатява, ще я споделя с близки и познати, ще я отрича. Ще създава нови рецепти.
Ето точно в това виждам ролята на този великолепен сайт.
И затова мисля, че и „Филия с лютеница” и „Циганска баница” трябва да останат в рецептите. /а „Циганска баница” не ядат само „ромчетата”. И ние сме яли, и сега ,въпреки че единият ми внук е на 18 години, понякога иска да му я направим!/.
А сега, и за подкрепа на горното си мнение, и за разведряване, ще ви разкажа случка от живота на родителите ми.
Майка ми не е българка. На 12 години е останала кръгъл сирак и е отрасла по сиропиталища. Дошла в България. След време се оженили с баща ми. Един път решили да сготвят „Пълнена кокошка” . И майка ми попитала баща ми /който се пишел за „умеещ”!/, кога да напълни кокошката с ориза – след като я свари, или сурова. Отговорът на баща ми бил :”След като я свариш”.!!!
Ясно ви е какво се е получило. :o :lol:
Хайде, момичета - по-спокойно! Животът е достатъчно сложен и кратък. В този сайт сме за хубаво! :love: :chef:

Публикувано: ср сеп 09, 2009 7:07 pm
от magi71
И аз мисля, че този сайт не е само за майстори готвачи, а и за начинаещи. Имам приятелки, които не са на "ти" с кулинарията, посещават сайта/но все още не посмяват да се регистрират/ и четат рецептите - намират, че са обяснени много добре и приготвят някои от тях. Затова трябва да има и простички рецепти - не всички са толкова изискани :wink:
Съжалявам, че вчера нямах време да проследя дискусията по тази Циганска баница! Против съм всякакви лоши и недобронамерени изказвания, може просто да се подмине рецептата вместо да се пишат грозни думи!

Нека бъдем по-добри и дружелюбни!