Страница 1 от 2
Изпробвана или не!!!!!!
Публикувано: чет фев 26, 2009 3:05 pm
от BABY
Предлагам,ако е възможно разбира се,админа да сложи допълнителен прозорец с избор-ИЗПРОБВАНА ИЛИ НЕ Е ИЗПРОБВАНА рецептата,още когато се праща.Може преди-СЛОЖНОСТ или след нея.Няма нищо лошо в това да пратиш рецепта която не си изпробвал лично.А всеки си решава дали да я прави или не
Публикувано: чет фев 26, 2009 3:54 pm
от desislawa
Скоро в един форум имаше някаква тема и аз предложих същото.Но явно идеята не им хареса на участрниците ,които бяха във форума.Не вярвам скоро да има промяна по този въпрос.
Публикувано: чет фев 26, 2009 4:19 pm
от xevi
За тази цел най-подходящи са коментарите - в тях и добавилият рецептата и други посетители, вече изпробвали я, могат да споделят резултата.
Проблемът с такова поле ("изпробвана/не изпробвана") е, че една рецепта може да не е изпробвана от този, който я добавя, но само 1 ден след това друг да я пробва и да я хареса - в такъв случай тя отново ще остане със грешен статус.
Освен това, няма начин да се гарантира, че някой НАИСТИНА е пробвал рецептата, или просто при добавянето е цъкнал съответната отметка. В такъв случай става несигурно да се разчита на тази информация и тя става излишна.
Това са причините засега да оставим формичката в това положение, а така и не се усложнява допълнително добавянето на рецепти.
Публикувано: нед мар 01, 2009 8:19 am
от ani_perla
Според мен ,докато се реши дали да има такова поле ИЗПРОБВАНА/НЕИЗПРОБВАНА ,всеки който пуска рецепта сам да пише дали той лично е приготвял това ястие.Мисля,че това ще е някакво улеснение за всички
.Какво мислите?
Публикувано: нед мар 01, 2009 8:55 am
от MANI
Ани е права!Можем да го отбелязваме при писането,и който пръв я направи да напише коментар как е станало и ако е възможно да се сложи снимка.
Няма нищо лошо в това да се напише непробвана рецепта.Аз винаги си ги избирам по продуктите и подправките и досега мн рядко ми се е случвало да не ми допадне при приготвяне.Каква е гаранцията,че аз като съм я пробвала и ми е харесала и на други ще им хареса!?
Публикувано: нед мар 01, 2009 9:05 am
от Pavel
xevi написа:За тази цел най-подходящи са коментарите - в тях и добавилият рецептата и други посетители, вече изпробвали я, могат да споделят резултата.
Проблемът с такова поле ("изпробвана/не изпробвана") е, че една рецепта може да не е изпробвана от този, който я добавя, но само 1 ден след това друг да я пробва и да я хареса - в такъв случай тя отново ще остане със грешен статус.
Освен това, няма начин да се гарантира, че някой НАИСТИНА е пробвал рецептата, или просто при добавянето е цъкнал съответната отметка. В такъв случай става несигурно да се разчита на тази информация и тя става излишна.
Това са причините засега да оставим формичката в това положение, а така и не се усложнява допълнително добавянето на рецепти.
Публикувано: нед мар 01, 2009 1:56 pm
от ani_perla
Сега не разбрах
ще пишем ли ние ИЗПРОБВАНА/НЕИЗПРОБВАНА или не :shock:
Публикувано: нед мар 01, 2009 2:29 pm
от Aliana
Слагаш рецептата и пишеш в коментара: правила съм я и е много хубава.
Или: не съм я правила. Нядавам се, че е хубава.
Или: яла съм го това ястие, много е вкусно.
Готово.
Това го правиш или не. Ти си решаваш. И публикаторите на кулинарни книги не изпробват ЛИЧНО всяка отделна рецепта, достатъчно е, че някой някъде я е готвил и е записана и споделена.
Публикувано: нед мар 01, 2009 2:34 pm
от ani_perla
следващите рецепти ще са вече с коментар
Публикувано: чет мар 05, 2009 9:59 am
от lady_G
Аз не виждам смисал да се пише коментар да ли е изпробвана или не,защото всеки може да излъже,че е изпробвана.