Снимки и неизпробвани лично рецепти
Публикувано: пет яну 16, 2009 11:29 am
Здравей, милички!
Преди да се е развихрила голяма дискусия (а може би за да се развихри, и после да се стигне до решение?), искам да ви попитам за мнението ви.
Ясно е че почти всеки влиза тук с някакво различно очакване и разбиране за това кое е коректно и кое не.
Някои очакват тук да бъдат публикувани рецепти, които са пробвани лично. Аз самата считам това за нелепо, едно удоволствията на кулинара е да сподели това, което е чул, прочел, видял, нова идея за приготвяне на старо ястие, нова комбинация, подправки, външен вид.
Мисля, че хора, които имат поне малко опит с готвенето, преценят на момента, дали една комбинация е традиционална, екзотична или иновативна.
Не мисля, че личният опит с една рецепта би трябвало да бъде критерий за споделянето и.
Често аз чета рецепти, за които знам, че ще се харесат на много хора, но в моето семейство никой няма да ги погледне.
Аз например не ям готвени картофи, моят съпруг и моят син не ядат свинско, сина ми мрази зелен фасул. Но мога да си представя, че свинско с картофи и зален фасул се харесва от други хора. Ако срещна такава рецепта, която изглежда интересна, бих я публикувала.
Но не бих я сготвила, за да я снимам и да я изхвърля.
Та така стигам до снимките.
Мисля, че е почти наложително, да се сложат снимки. Ако имаше функция за предаване на миризма, бих ползвала и нея.
Дали една снимка е лична, не е толкова важно за мен. Някои хора правят вкусни ястия, които не са красиви, други оформят чудесно, но не умеят да готвят добре.
Има една рецепта тук, която изглежда страхотно, и която беше хвалена много. Докато четях продуктите, ми идваше да се разрева, честно. Но представянето беше убедително и идеята много интересна. Така че привлече много хора.
Това е един малък пример, за значението на добрата снимка.
Аз гледам почти винаги да слагам снимки, за да се добие представа за ястието. Особено по-непознати ястия имат спешна нужда от добро представяне, или поне реалистично. Даже аз да не успея да го направя красиво, нека хората да знаят, как БИ ТРЯБВАЛО да изглежда. Или как е изглеждало, когато ме е съблазнило да го пробвам.
Факта, че тук се провежда конкурс за най-добра снимка, усложнява нещата. Мисля, че админите имат добър поглед за това, коя снимка е правена лично. Може би е направено с цел да бъдат мотивирани участниците изобщо да слагат снимки? Като цяло липсват снимки към повечето рецепти, което не е предимство за форума.
Може би е най-добре за в бъдеще да се посочва в кометара за снимката, от къде е взета? Аз съм се опитвала да пиша коментар, но там не функционира кирилицата, неизвестно защо. Един път успях да сложа две думи, букви и цифри, но не излезе нищо под снимката.
Pep4o
вчера е коментирала много от снимките, които са заимствани от друг форум. Мисля, че е права, особено когато похвалите за снимката са много. Мисля, че на никой няма да му падне рейтинга, като каже, че снимката не е негова. На мен поне не. Още повече, че за мен не играе роля дали съм добър фотограф в един кулинарен форум.
Може би темата е говорена вече много, незнам, аз не съм много стар участник, но след като продължава да бъде актуална, си позволявам да пиша по нея.
Ще бъде много мило от ваша страна, ако пишете два реда. При други теми съм стрещала достатъчно мълчание.
Приятен ден и сърдечни поздрави!
Ралица
Преди да се е развихрила голяма дискусия (а може би за да се развихри, и после да се стигне до решение?), искам да ви попитам за мнението ви.
Ясно е че почти всеки влиза тук с някакво различно очакване и разбиране за това кое е коректно и кое не.
Някои очакват тук да бъдат публикувани рецепти, които са пробвани лично. Аз самата считам това за нелепо, едно удоволствията на кулинара е да сподели това, което е чул, прочел, видял, нова идея за приготвяне на старо ястие, нова комбинация, подправки, външен вид.
Мисля, че хора, които имат поне малко опит с готвенето, преценят на момента, дали една комбинация е традиционална, екзотична или иновативна.
Не мисля, че личният опит с една рецепта би трябвало да бъде критерий за споделянето и.
Често аз чета рецепти, за които знам, че ще се харесат на много хора, но в моето семейство никой няма да ги погледне.
Аз например не ям готвени картофи, моят съпруг и моят син не ядат свинско, сина ми мрази зелен фасул. Но мога да си представя, че свинско с картофи и зален фасул се харесва от други хора. Ако срещна такава рецепта, която изглежда интересна, бих я публикувала.
Но не бих я сготвила, за да я снимам и да я изхвърля.
Та така стигам до снимките.
Мисля, че е почти наложително, да се сложат снимки. Ако имаше функция за предаване на миризма, бих ползвала и нея.
Дали една снимка е лична, не е толкова важно за мен. Някои хора правят вкусни ястия, които не са красиви, други оформят чудесно, но не умеят да готвят добре.
Има една рецепта тук, която изглежда страхотно, и която беше хвалена много. Докато четях продуктите, ми идваше да се разрева, честно. Но представянето беше убедително и идеята много интересна. Така че привлече много хора.
Това е един малък пример, за значението на добрата снимка.
Аз гледам почти винаги да слагам снимки, за да се добие представа за ястието. Особено по-непознати ястия имат спешна нужда от добро представяне, или поне реалистично. Даже аз да не успея да го направя красиво, нека хората да знаят, как БИ ТРЯБВАЛО да изглежда. Или как е изглеждало, когато ме е съблазнило да го пробвам.
Факта, че тук се провежда конкурс за най-добра снимка, усложнява нещата. Мисля, че админите имат добър поглед за това, коя снимка е правена лично. Може би е направено с цел да бъдат мотивирани участниците изобщо да слагат снимки? Като цяло липсват снимки към повечето рецепти, което не е предимство за форума.
Може би е най-добре за в бъдеще да се посочва в кометара за снимката, от къде е взета? Аз съм се опитвала да пиша коментар, но там не функционира кирилицата, неизвестно защо. Един път успях да сложа две думи, букви и цифри, но не излезе нищо под снимката.
Pep4o
вчера е коментирала много от снимките, които са заимствани от друг форум. Мисля, че е права, особено когато похвалите за снимката са много. Мисля, че на никой няма да му падне рейтинга, като каже, че снимката не е негова. На мен поне не. Още повече, че за мен не играе роля дали съм добър фотограф в един кулинарен форум.
Може би темата е говорена вече много, незнам, аз не съм много стар участник, но след като продължава да бъде актуална, си позволявам да пиша по нея.
Ще бъде много мило от ваша страна, ако пишете два реда. При други теми съм стрещала достатъчно мълчание.
Приятен ден и сърдечни поздрави!
Ралица