Страница 1 от 1

Детска кухня!

Публикувано: ср окт 27, 2010 8:23 am
от magi71
Бихте ли взимали храна от детската кухня за вашите мъници или предпочитате да готвите в къщи?

Плюсовете и минусите от двата варианта.
Изображение

Публикувано: ср окт 27, 2010 9:25 am
от lady_LANA
Здравейте:) Вземам участие в тази чудесна тема защото и аз имам малки деца и знам ,че най-тревожното за една майка е детето и да не се храни както трябва или да предпочита само 2-3 храни. Аз никога не бих взела- харесва ми да приготвям манджички на дечицата и въпреки, че аз съм много злояда ,на децата приготвям разнообразна качествена храна. В резултат на това моите сладурчета си хапват абсолютно всичко ,но само ако е приготвено от мен:) Мисля, че е много важно да се създаде правилна основа за изграждането на здрав организъм.

Публикувано: ср окт 27, 2010 9:50 am
от vyra59
Здравейте! Маги, поздравления за темата!
Храната ог млечна кухня е разнообразна, но..............как се готви? Супите , за да ги сгъстят слагат много брашно, в боба и лещата-топчета брашно. Дъщеря ми вземаше известно време храна за детето, но спря и сега си приготвя в къщи. :roll: :thumdown:

Публикувано: ср окт 27, 2010 12:58 pm
от lucky6
Здравейте на всички! И аз да си кажа мнението. Да, вземала съм. Откакто малката навърши 9 месеца до към годинка и половина вземах редовно. Аз също и приготвях храна, но откакто направи годинка се върнах на работа и нямах такова време. И така:
Плюсове: 1. Менюто е съставено от диетолог;
2. Пести време, особено ако майката се върне на работа след 1 г. възраст;
3. Аз поне се успокоявах, че в рибата няма да има костици. Малката я обожава, а мен все ме е страх, че аз ще пропусна някоя костица. Затова й вземах двойна доза риба в четвъртък.
Минуси: 1. При приготвянето на месните манджи в кухнята попрекаляваха с пилешките дробчета, а телешкото е веднъж в месеца..., но пък в почивните дни аз й правех пилешко....
2. Когато ги питах за пюретата ми казаха, че добавят прясно мляко. Не съм ги вземала, не съм ги опитвала. Прясно мляко, мед и ягоди /няколко бройки/ и дадох тази пролет на година и 10 месеца.
3. В дъжд, сняг, студ - щом си писал предния ден храна, трябва да идеш да я вземеш!
В заключение казвам, че съм ЗА кухнята, а е въпрос на личен избор дали и доколко ще се възползваме от нея.

Публикувано: ср окт 27, 2010 2:08 pm
от Aliana
Здравейте!

Да се включа и аз. Моето дете е голямо, но пък гледам детето на брат ми, а и чакат още едно бебе през пролетта. Така че темата е много актуална за нас.
Тук няма бебешки кухни, но и да има - аз не бих ползвала.

1. Защото не бих могла да знам, от къде произхождат ползваните хранителни продукти - дали са био, дали са без генна техника, с какво са хранени животните и т.н.
2. Защото е обвързващо.
3. Защото дори да е съставено от диетолог менюто, аз не мога да знам, по какво се е ръководил той (както е писала Лъки - дробчета, прясно мляко, мед - все неща, които аз не бих дала на малко дете).
4. По мой личен проблем - аз съм много недоверчива и гнуслива, дори и в ресторантите влизам да видя условията в кухнята :roll:

Все пак всеки решава сам за детето си :)

Публикувано: ср окт 27, 2010 10:09 pm
от cvetkQ
ами аз с1м кака но майка ми би вземала отговора е да :)

Публикувано: чет окт 28, 2010 12:23 am
от i4eto3421
Да се включа и аз в темата.Моето детенце е на 1 г. и 7 м. и не съм взимала храна от детска кухня .Ще кажа и защо:Купувах пюрета/нали били приготвени с внимание,хигиена на ниво....В едно от пюретата намерих влакно :shock: :shock: :shock: и то в пюре за бебе на 7 месеца.Как да си представя тогава храната от старите кухни.
А че кухните са в голяма помощ на родителите,спор няма.
Аз имах време и приготвях на моето детенце храната.Хубавото беше,че почти всичко беше домашно.А и удоволствието беше голямо :) ...

Публикувано: съб окт 30, 2010 2:55 pm
от bonitavt
Здравейте и от мен!

И за двете си деца не съм вземала храна от детска кухня. Първо за баткото нямаше как да ходя, защото след 4 месец се върнах на работа, а тогава нямаше частна кухня, куриери и пр. Аз му приготвях сутрин, преди да отида на работа, всико необходимо имаше домашно,а рецепти вземах от едни книжки Готова храна съм му вземала само плодови пюрета, а сега за малкия и това дори не съм купувала Абсолютно всичко си му приготвям аз вкъщи Единствено едни каши на Нестле купувам Наистина от млечната кухня е по- лесно за родителите, по - разнообразно е менюто( поне в частната :) ), но на мен ми доставя удоволствие, а и имам възможност да приготвям аз храната на Малчо :D

Здравейте и от мен

Публикувано: чет ное 18, 2010 7:30 pm
от mary33
Аз съм майка на две деца,които са коренно различни по отношение на храненето. Синът ми,който вече е на 8 г. никога не ми е създавал проблеми с папкането - всичко което му приготвях си хапваше без проблем. Но малката ми глезла на 1 г.10 м.е страшно злояда :( !!! Опитвах какво ли не и накрая ме посъветваха да я запиша на детска кухня. Взе че се получи - детето прояде :thumup: ! В началото ми беше криво,че предпочита да яде тези странни манджички, но нали яде... Направо се родих,от една страна детето получава разнообразие което аз не винаги можех да му осигуря,а от друга си спестявах време и нерви. Доколкото знам много зависи и от района на детската кухня(ние ползвахме общинска,не частна),но тази която ние ползвахме беше много вкусна, за съжаление се преместихме и сега сме пак в злояд период,който се надявам да приключи с тръгването на ясла.

Публикувано: чет дек 23, 2010 1:45 pm
от georgiperov80
Аз преди вземах и бях доволен от качеството на храната. Сега не ми се налага, защото записахме калпазанката на детска ясла и там също ги хранят добре.