Не правете зимнина!
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 49
- Регистриран на: пет сеп 14, 2007 4:51 pm
- :: 134 рецепти от pepolina
- :: 104 снимки от pepolina
-
- чирак с черпак
- Мнения: 37
- Регистриран на: ср окт 10, 2007 6:11 pm
- Местоположение: София
- Контакти:
Е, хайде, хайде... Ще търсим сега под вола теле. Пресните банани, портокали, мандарини и киви просто не могат да бъдат вредни. Те са НАЙ- ДОБРИЯТ ИЗБОР през зимата. Именно те са заместител на тези отвратителни туршии.
Има и още нещо... Трябва да си луд, за да правиш зимнина. В крайна сметка тя ти излиза по- скъпо от готовата туршия, която всеки може да си купи вече от магазина.
А стига вече с тия въстникарски тъпотии за българската беднотия! Обиколих цяла Европа и проумях едно: НАВСЯКЪДЕ в ЕС се живее зле. Хората във Германия и Франция например разполагат в крайна сметка само с 300- 400 евро на месец. Като покупателни възможности тази сума се равнява на 100 лв. (това е РЕАЛНИЯТ курс на еврото, а междубанковият е една ПЪЛНА ИДИОТЩИНА).
С тези пари гражданите на ЕС ЕДВА свързват двата края, защото едно кафе струва там минимум 2 евро, цигарите са по 5 евро, кило пилешки гърди и 11 евро, кило сирене от 13 евро нагоре.
Ужас, просто истински ужас. И най- лошото е, че това НИ ПРЕДСТОИ!
Има и още нещо... Трябва да си луд, за да правиш зимнина. В крайна сметка тя ти излиза по- скъпо от готовата туршия, която всеки може да си купи вече от магазина.
А стига вече с тия въстникарски тъпотии за българската беднотия! Обиколих цяла Европа и проумях едно: НАВСЯКЪДЕ в ЕС се живее зле. Хората във Германия и Франция например разполагат в крайна сметка само с 300- 400 евро на месец. Като покупателни възможности тази сума се равнява на 100 лв. (това е РЕАЛНИЯТ курс на еврото, а междубанковият е една ПЪЛНА ИДИОТЩИНА).
С тези пари гражданите на ЕС ЕДВА свързват двата края, защото едно кафе струва там минимум 2 евро, цигарите са по 5 евро, кило пилешки гърди и 11 евро, кило сирене от 13 евро нагоре.
Ужас, просто истински ужас. И най- лошото е, че това НИ ПРЕДСТОИ!
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 4
- Регистриран на: съб дек 29, 2007 7:41 pm
доколкото знам,това вече е факт на българския пазар с влизането в "Европа" първо влязоха цените на хранителните продукти и по лично сравнение българските цени на продуктите от първа необходимост имат същата парична стойност,като тези в Испания където живея.И по никакъв начин не мога да се убедя,че с 300-400? може да се купи същото,което се купува 100лв.apostol написа:...А стига вече с тия въстникарски тъпотии за българската беднотия! Обиколих цяла Европа и проумях едно: НАВСЯКЪДЕ в ЕС се живее зле. Хората във Германия и Франция например разполагат в крайна сметка само с 300- 400 евро на месец. Като покупателни възможности тази сума се равнява на 100 лв. (това е РЕАЛНИЯТ курс на еврото, а междубанковият е една ПЪЛНА ИДИОТЩИНА).
С тези пари гражданите на ЕС ЕДВА свързват двата края, защото едно кафе струва там минимум 2 евро, цигарите са по 5 евро, кило пилешки гърди и 11 евро, кило сирене от 13 евро нагоре.
Ужас, просто истински ужас. И най- лошото е, че това НИ ПРЕДСТОИ!
- Sashenceto
- виртуоз с тиган
- Мнения: 26
- Регистриран на: чет авг 07, 2008 1:01 pm
- :: 4 рецепти от Sashenceto
- :: 60 снимки от Sashenceto
Според мен зимнина е широко понятие, аз не правя, но ползвам направеното от баба. Не си представям времето от зимата до пролета без бурканите с домати които тя затваря. Тя е стисната бабичка не слага много сол виж компотите на дядо са бъкани със захар, затова сам си ги яде.
Аз лично мисля тази година да си затворя няколко буркана бяла шипка, като добавка към боба. След 9 месеца бременност и и една година кърмене така ми се яде люто.................
Аз лично мисля тази година да си затворя няколко буркана бяла шипка, като добавка към боба. След 9 месеца бременност и и една година кърмене така ми се яде люто.................
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 204
- Регистриран на: пон юни 16, 2008 9:15 pm
- :: 19 рецепти от sve_georgieva
- :: 39 снимки от sve_georgieva
Не мога да си представя да не правя зимнина. В нашето семейство винаги се е правила. Много от нещата си ги произвеждахме преди години и това е начина да се съхранят за зимата. Сега вече почти нищо не произвеждаме, но аз съм свикнала да правя буркани и да съхранявам във фризер, така че си купувам и си приготвям. Мисля, че когато е в умерени количества и не се прекалява с консумацията не е вредно.
- sever
- магьосник в кухнята
- Мнения: 43
- Регистриран на: пон ное 12, 2007 7:53 am
- :: 49 рецепти от sever
- :: 19 снимки от sever
Явно никога не си правил зимнина ,щом си тръгнал да ни убеждаваш какво има по магазините и какво е качеството му пък и да не говорим колко е ефтино.Преди няколко години изкарах 3-4 дълги командировки през лятото и нямаше как да си направя зимнина.Не посмях да товаря мъжо с тази задача.За да облекча чуството си за вина , си повтарях ,че вече има всичко по магазините.Е ,това беше най- противната зима ,която сме преживявали.Докато пробваме целият асортимент от сварена царска туршия, през преварените доматени консерви, да не говорим , че няма готова лютеница без кимион, до пресоленото кисело зеле.И всичкото това претъпкано с бог знае какви консерванти.Няма да обяснявам какво работя, но точно на мен не ми излизай със съвременни теории, които дори нямат логично обяснение.А това дали сме луди ,че правим консерви....Е , вкъщи е на почит и уважение моята лудост.apostol написа:Има и още нещо... Трябва да си луд, за да правиш зимнина. В крайна сметка тя ти излиза по- скъпо от готовата туршия, която всеки може да си купи вече от магазина.
-
- чирак с черпак
- Мнения: 37
- Регистриран на: ср окт 10, 2007 6:11 pm
- Местоположение: София
- Контакти:
Въпросът е далеч по сложен! Много скоро жителите на планетата земя ще станат 7 милиарда! Всеки един от тях иска да яде, но от ден на ден баницата става все по- малка. Природните ресурси просто се изчерпват. Това, естествено води до повишаване на цените на хранителните продукти.
Туршиите и зимнината в никакъв случай няма да променят ситуацията. Могат само да я влошат, защото със своето високо съдържание на сол тези "продукти" ни поболяват.
Туршиите и зимнината в никакъв случай няма да променят ситуацията. Могат само да я влошат, защото със своето високо съдържание на сол тези "продукти" ни поболяват.
- iliana0940
- магьосник в кухнята
- Мнения: 85
- Регистриран на: вт ное 11, 2008 12:45 pm
- :: 27 рецепти от iliana0940
- :: 39 снимки от iliana0940
- tsura_78
- магьосник в кухнята
- Мнения: 616
- Регистриран на: пет окт 24, 2008 10:59 pm
- :: 50 рецепти от tsura_78
- :: 77 снимки от tsura_78
- Местоположение: MADRID и Плевен
Аз също съм на мнение че домашно приготвеното е по вкусно и по сигурно за консумиране.Всичко или почти всичко по магазините като консерви и т.н.мисля че е направено от второстепенни зеленчуци/по скоро от брака на зеленчуците/Вече въпроса е друг кой ИСКА и кой МОЖЕ да прави зимнина.Аз лично правя царската туршия и кисело зеле,друго и да искам немога да правя поради куп причини който няма да изреждам.Но никога няма да забравя домашните лютеници и печени чушки на баба или туршиййте на майка ми и куп още домашно приготвени зимнини.
А въпроса с пренаселването на земята няма нищо общо с правенето на турший,според мен.Ми дай да нямаме деца и да не ядем че ставаме 7 милиарда.
А въпроса с пренаселването на земята няма нищо общо с правенето на турший,според мен.Ми дай да нямаме деца и да не ядем че ставаме 7 милиарда.
Последна промяна от tsura_78 на чет дек 18, 2008 3:41 pm, променено общо 1 път.