Страница 2 от 3

Re: Сладката страна на празниците

Публикувано: чет дек 29, 2011 1:43 am
от xevi
GaliaR, забелязах, че дадената рецепта е само за самите бисквитки, но по-важната част от сниманите бисквитки е самата украса. Ще те помоля да добавиш към рецептата и рецепта за украсата и описание как я правиш - ако някой иска да приготви тези весели сладки, да може да го направи.

Re: Сладката страна на празниците

Публикувано: чет дек 29, 2011 9:54 am
от zllate
Честита Коледа и весело посрещане на Нова Година момичета. Ето и моите елхички от медено тесто и украса от белтъчна глазура:

Изображение

Тестото приготвям по рецептата за меденки на Джема, а украсявам с белтъчната глазура на Наталина.
тестото:
2 яйца
1 ч.ч захар
1 к.ч мед
1 ч.ч. олио
1. ванилия
1 канела
1 ч.л сода хлебна
брашно колкото поеме
5бр. формички звезди с различна големина

белтъчната глазура:
150/200гр пудра захар пресята 2 пъти
1 белтък и няколко капки лимонов сок.
За глазурата, на един белтък слагаме няколко капки лимон и около 150-200г пудра захар. Ако искате глазурата ви да е гладка и с с нея да се правят много тънки линии, трябва да пресеете пудрата захар 2 пъти.Ако ви се стори рядко, прибавяте захар, ако е гъсто още няколко капки лимон. Най-добре се прави глазурата на ръка, защото с миксер влиза въздух в глазурата и после стават балончета и неравности. Глазурата трябва да е гладка и като я сложите във фунийка и отрежете около 1 мм отвор, трябва да оставя тънка, дълга, непрекъсваща линия, която да не се разлива.

Смесвам меда и захарта и ги разтопявам на котлона , докато станат в гладка консистенция, добавям канелата и ванилията. Премествам в съда в който, ще замесвам. Добавям яйцата едно по едно, после олиото през цялото време бъркам докато стане гладко и пенесто, слагам и содата. Постепенно добавям брашното и бъркам докато не стане трудно за бъркане. Доомесвам добавяйки по мъничко брашно, докато спре да лепне. Трябва да стане меко, лъскаво тесто, с което много приятно се работи. Тестото се разточва и за всяка елхичка се изрязват по два броя звездички от размер. От това количество тесто излизат 6 бр. елхички. Пекат се при умерена температура-160гр. на средна решетка с вентилатор. След като изстинат всяка звездичка се украсява с глазурата, кокосови стърготини и др подходящи материали за украса. Слепвам ги една за друга с белтъчната глазура, като разминавам лъчите им.

Re: Сладката страна на празниците

Публикувано: пет дек 30, 2011 9:17 pm
от i4eto3421
Ето и моята снимка на Торта Мечо Пух.С преработена визия :) .Украсена е с еклери,трохи от блат и шоколад.За повече празнично настроение няколко бенгалски огъня.Изображение

Re: Сладката страна на празниците

Публикувано: пет дек 30, 2011 10:05 pm
от sissil
Здравейте весели готвачи.

Традиционо при мен всяка нова година е да направя торта.Това е десетрът с който най много впечатления и овации съм обрала сред близките и приятелите си.Тази година мислех да направя сладки, но в последният момент реших , отново ще е торта.След малкото опити който съм правила реших покритие на тортата да е захарно тесто с някой фигурки .

Тортата е с три блата Блатовете са пандишпанови.

рецепта за един блат.

4 яйца
8 суп.лъж.захар
1 ванилия
8 суп.лъж.брашно
1 бакпулвер смесен с брашното.

Крем тип парфе

0.500 мл сметана
7 гр.желатин .
Сметанатасе разбива 15 минути с миксер на най-висока степен .
Желатина се оставя да набъбне в 40 гр вода и след това на водна баня се затопля леко докато стане течен и се прибавя към сметаната .Бърка се с миксера за 2 минути.

Маслен крем

150 гр краве масло
70 гр. пудра захар

Приготвяне
Всеки блат се приготвя по отделно.
Яйцата и захарта се бият с миксер до получаване на пяна и разтопяване на захатра .бакпулвера се смесва с брашното,пресява се и се прибавя към разбитете яйца бавно при непрекъснато бъркана .Пече се впредварително загрята фурна на 190 Сº .

Слепване на блатовете .

Всеки блатат се сиропира с ром
след сиропирането се намазва блата с крема парфе .След като се слепят блатовете ,тортата се намазва с масления крем.

Декорация

Захарен фондан за моделиране на фигурки

Изображение

Re: Сладката страна на празниците

Публикувано: съб дек 31, 2011 2:05 am
от sladki64e
Привет и от мен!

Рецепта на тортата: Торта Червено кадифе

Рецепта на покритието: Медено-захарно тесто за украса на торти

Рецепта на захарната фигура: Фондан от бонбони маршмелоу

Снимка:
Изображение

Re: Сладката страна на празниците

Публикувано: съб дек 31, 2011 2:02 pm
от talimarti
Аз реших да участвам с "Меломакарона",рецептата взех от вашия сайт.Получиха се невероятни сладки.
Изображение

Re: Сладката страна на празниците

Публикувано: вт яну 03, 2012 5:02 am
от xevi
Новата година е тук и е време да изберем победителя в първият ни конкурс за 2012 :)

Можете да давате гласовете си тук

Имате право на един глас и победителят ще е само един :chef:

Re: Сладката страна на празниците

Публикувано: ср яну 11, 2012 6:40 am
от Pavel
Гласуването приключи и вече имаме победител :)

ЧЕСТИТО Йоана (sladki64e)!

Убедителна преднина и първото място тя получава за участието си с тази снимка:
Изображение Торта Червено кадифе

Пиши ни на лично съобщение точния ти адрес, за да ти изпратим наградата - сигурен съм, че ще ти е полезна :)

Поздравления и на всички останали участници, очаквайте бъдещите конкурси от Веселият Готвач :chef:

Re: Сладката страна на празниците

Публикувано: ср яну 11, 2012 7:11 am
от Makaweli
Йоана, ЧЕСТИТО :gold_cup: :gold_cup: :gold_cup: :hug:

Това беше и моя фаворит :clap:
Пожелавам ти все така красиви творения и радост за очите ни :thumbsup:

Re: Сладката страна на празниците

Публикувано: ср яну 11, 2012 8:26 am
от i4eto3421
:yee: :yee: :yee: Честито Йоана,тортата наистина е прекрасна :yee: :yee: :yee: