Сладката страна на празниците
- xevi
- шеф на кухнята
- Мнения: 407
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
- :: 108 рецепти от xevi
- :: 706 снимки от xevi
Re: Сладката страна на празниците
GaliaR, забелязах, че дадената рецепта е само за самите бисквитки, но по-важната част от сниманите бисквитки е самата украса. Ще те помоля да добавиш към рецептата и рецепта за украсата и описание как я правиш - ако някой иска да приготви тези весели сладки, да може да го направи.
- zllate
- магьосник в кухнята
- Мнения: 7
- Регистриран на: пет фев 19, 2010 3:57 pm
- :: 79 рецепти от zllate
- :: 1111 снимки от zllate
Честита Коледа и весело посрещане на Нова Година момичета. Ето и моите елхички от медено тесто и украса от белтъчна глазура:
Тестото приготвям по рецептата за меденки на Джема, а украсявам с белтъчната глазура на Наталина.
тестото:
2 яйца
1 ч.ч захар
1 к.ч мед
1 ч.ч. олио
1. ванилия
1 канела
1 ч.л сода хлебна
брашно колкото поеме
5бр. формички звезди с различна големина
белтъчната глазура:
150/200гр пудра захар пресята 2 пъти
1 белтък и няколко капки лимонов сок.
За глазурата, на един белтък слагаме няколко капки лимон и около 150-200г пудра захар. Ако искате глазурата ви да е гладка и с с нея да се правят много тънки линии, трябва да пресеете пудрата захар 2 пъти.Ако ви се стори рядко, прибавяте захар, ако е гъсто още няколко капки лимон. Най-добре се прави глазурата на ръка, защото с миксер влиза въздух в глазурата и после стават балончета и неравности. Глазурата трябва да е гладка и като я сложите във фунийка и отрежете около 1 мм отвор, трябва да оставя тънка, дълга, непрекъсваща линия, която да не се разлива.
Смесвам меда и захарта и ги разтопявам на котлона , докато станат в гладка консистенция, добавям канелата и ванилията. Премествам в съда в който, ще замесвам. Добавям яйцата едно по едно, после олиото през цялото време бъркам докато стане гладко и пенесто, слагам и содата. Постепенно добавям брашното и бъркам докато не стане трудно за бъркане. Доомесвам добавяйки по мъничко брашно, докато спре да лепне. Трябва да стане меко, лъскаво тесто, с което много приятно се работи. Тестото се разточва и за всяка елхичка се изрязват по два броя звездички от размер. От това количество тесто излизат 6 бр. елхички. Пекат се при умерена температура-160гр. на средна решетка с вентилатор. След като изстинат всяка звездичка се украсява с глазурата, кокосови стърготини и др подходящи материали за украса. Слепвам ги една за друга с белтъчната глазура, като разминавам лъчите им.
Тестото приготвям по рецептата за меденки на Джема, а украсявам с белтъчната глазура на Наталина.
тестото:
2 яйца
1 ч.ч захар
1 к.ч мед
1 ч.ч. олио
1. ванилия
1 канела
1 ч.л сода хлебна
брашно колкото поеме
5бр. формички звезди с различна големина
белтъчната глазура:
150/200гр пудра захар пресята 2 пъти
1 белтък и няколко капки лимонов сок.
За глазурата, на един белтък слагаме няколко капки лимон и около 150-200г пудра захар. Ако искате глазурата ви да е гладка и с с нея да се правят много тънки линии, трябва да пресеете пудрата захар 2 пъти.Ако ви се стори рядко, прибавяте захар, ако е гъсто още няколко капки лимон. Най-добре се прави глазурата на ръка, защото с миксер влиза въздух в глазурата и после стават балончета и неравности. Глазурата трябва да е гладка и като я сложите във фунийка и отрежете около 1 мм отвор, трябва да оставя тънка, дълга, непрекъсваща линия, която да не се разлива.
Смесвам меда и захарта и ги разтопявам на котлона , докато станат в гладка консистенция, добавям канелата и ванилията. Премествам в съда в който, ще замесвам. Добавям яйцата едно по едно, после олиото през цялото време бъркам докато стане гладко и пенесто, слагам и содата. Постепенно добавям брашното и бъркам докато не стане трудно за бъркане. Доомесвам добавяйки по мъничко брашно, докато спре да лепне. Трябва да стане меко, лъскаво тесто, с което много приятно се работи. Тестото се разточва и за всяка елхичка се изрязват по два броя звездички от размер. От това количество тесто излизат 6 бр. елхички. Пекат се при умерена температура-160гр. на средна решетка с вентилатор. След като изстинат всяка звездичка се украсява с глазурата, кокосови стърготини и др подходящи материали за украса. Слепвам ги една за друга с белтъчната глазура, като разминавам лъчите им.
Последна промяна от Pavel на чет дек 29, 2011 1:47 pm, променено общо 1 път.
Причина: снимката - връзка
Причина: снимката - връзка
- i4eto3421
- магьосник в кухнята
- Мнения: 892
- Регистриран на: пон ное 16, 2009 3:10 pm
- :: 89 рецепти от i4eto3421
- :: 507 снимки от i4eto3421
Ето и моята снимка на Торта Мечо Пух.С преработена визия .Украсена е с еклери,трохи от блат и шоколад.За повече празнично настроение няколко бенгалски огъня.
- sissil
- виртуоз с тиган
- Мнения: 62
- Регистриран на: ср ное 04, 2009 6:41 pm
- :: 5 рецепти от sissil
- :: 26 снимки от sissil
- Местоположение: Alb.( Valencia) España
Здравейте весели готвачи.
Традиционо при мен всяка нова година е да направя торта.Това е десетрът с който най много впечатления и овации съм обрала сред близките и приятелите си.Тази година мислех да направя сладки, но в последният момент реших , отново ще е торта.След малкото опити който съм правила реших покритие на тортата да е захарно тесто с някой фигурки .
Тортата е с три блата Блатовете са пандишпанови.
рецепта за един блат.
4 яйца
8 суп.лъж.захар
1 ванилия
8 суп.лъж.брашно
1 бакпулвер смесен с брашното.
Крем тип парфе
0.500 мл сметана
7 гр.желатин .
Сметанатасе разбива 15 минути с миксер на най-висока степен .
Желатина се оставя да набъбне в 40 гр вода и след това на водна баня се затопля леко докато стане течен и се прибавя към сметаната .Бърка се с миксера за 2 минути.
Маслен крем
150 гр краве масло
70 гр. пудра захар
Приготвяне
Всеки блат се приготвя по отделно.
Яйцата и захарта се бият с миксер до получаване на пяна и разтопяване на захатра .бакпулвера се смесва с брашното,пресява се и се прибавя към разбитете яйца бавно при непрекъснато бъркана .Пече се впредварително загрята фурна на 190 Сº .
Слепване на блатовете .
Всеки блатат се сиропира с ром
след сиропирането се намазва блата с крема парфе .След като се слепят блатовете ,тортата се намазва с масления крем.
Декорация
Захарен фондан за моделиране на фигурки
Традиционо при мен всяка нова година е да направя торта.Това е десетрът с който най много впечатления и овации съм обрала сред близките и приятелите си.Тази година мислех да направя сладки, но в последният момент реших , отново ще е торта.След малкото опити който съм правила реших покритие на тортата да е захарно тесто с някой фигурки .
Тортата е с три блата Блатовете са пандишпанови.
рецепта за един блат.
4 яйца
8 суп.лъж.захар
1 ванилия
8 суп.лъж.брашно
1 бакпулвер смесен с брашното.
Крем тип парфе
0.500 мл сметана
7 гр.желатин .
Сметанатасе разбива 15 минути с миксер на най-висока степен .
Желатина се оставя да набъбне в 40 гр вода и след това на водна баня се затопля леко докато стане течен и се прибавя към сметаната .Бърка се с миксера за 2 минути.
Маслен крем
150 гр краве масло
70 гр. пудра захар
Приготвяне
Всеки блат се приготвя по отделно.
Яйцата и захарта се бият с миксер до получаване на пяна и разтопяване на захатра .бакпулвера се смесва с брашното,пресява се и се прибавя към разбитете яйца бавно при непрекъснато бъркана .Пече се впредварително загрята фурна на 190 Сº .
Слепване на блатовете .
Всеки блатат се сиропира с ром
след сиропирането се намазва блата с крема парфе .След като се слепят блатовете ,тортата се намазва с масления крем.
Декорация
Захарен фондан за моделиране на фигурки
- sladki64e
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1888
- Регистриран на: пон сеп 21, 2009 6:34 pm
- :: 20 рецепти от sladki64e
- :: 582 снимки от sladki64e
Привет и от мен!
Рецепта на тортата: Торта Червено кадифе
Рецепта на покритието: Медено-захарно тесто за украса на торти
Рецепта на захарната фигура: Фондан от бонбони маршмелоу
Снимка:
Рецепта на тортата: Торта Червено кадифе
Рецепта на покритието: Медено-захарно тесто за украса на торти
Рецепта на захарната фигура: Фондан от бонбони маршмелоу
Снимка:
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 2
- Регистриран на: чет май 29, 2008 4:52 pm
- :: 2 рецепти от talimarti
- :: 20 снимки от talimarti
- xevi
- шеф на кухнята
- Мнения: 407
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
- :: 108 рецепти от xevi
- :: 706 снимки от xevi
Новата година е тук и е време да изберем победителя в първият ни конкурс за 2012
Можете да давате гласовете си тук
Имате право на един глас и победителят ще е само един
Можете да давате гласовете си тук
Имате право на един глас и победителят ще е само един
- Pavel
- шеф на кухнята
- Мнения: 908
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
- :: 26 рецепти от Pavel
- :: 393 снимки от Pavel
- Контакти:
Гласуването приключи и вече имаме победител
ЧЕСТИТО Йоана (sladki64e)!
Убедителна преднина и първото място тя получава за участието си с тази снимка:
Торта Червено кадифе
Пиши ни на лично съобщение точния ти адрес, за да ти изпратим наградата - сигурен съм, че ще ти е полезна
Поздравления и на всички останали участници, очаквайте бъдещите конкурси от Веселият Готвач
ЧЕСТИТО Йоана (sladki64e)!
Убедителна преднина и първото място тя получава за участието си с тази снимка:
Торта Червено кадифе
Пиши ни на лично съобщение точния ти адрес, за да ти изпратим наградата - сигурен съм, че ще ти е полезна
Поздравления и на всички останали участници, очаквайте бъдещите конкурси от Веселият Готвач
Aut viam inveniam aut faciam
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
Йоана, ЧЕСТИТО
Това беше и моя фаворит
Пожелавам ти все така красиви творения и радост за очите ни
Това беше и моя фаворит
Пожелавам ти все така красиви творения и радост за очите ни
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.
- i4eto3421
- магьосник в кухнята
- Мнения: 892
- Регистриран на: пон ное 16, 2009 3:10 pm
- :: 89 рецепти от i4eto3421
- :: 507 снимки от i4eto3421
Честито Йоана,тортата наистина е прекрасна