Страница 7 от 15

Re: Дублиращи се рецепти

Публикувано: пет яну 06, 2012 6:04 pm
от desislava_pm

Re: Дублиращи се рецепти

Публикувано: съб яну 07, 2012 6:05 am
от Pavel
Мерси за сигнала, изтрита е излишната :)

Re: Дублиращи се рецепти

Публикувано: вт яну 17, 2012 6:43 pm
от Makaweli
По повод сготвената от Ивка Куркудена чорба ми се струва както писах в другата тема, че тези две чорби са еднакви - Куркудена чорба и Зелева супа със свинско месо

Re: Дублиращи се рецепти

Публикувано: съб фев 18, 2012 2:47 pm
от xevi
Makaweli, рецептите наистина са подобни, но също със съществената разлика в подправките, малката разлика в продуктите и разлика в технологията на приготвяне. Мисля, че са достатъчно различни за да останат и двете.

Re: Дублиращи се рецепти

Публикувано: пон апр 09, 2012 9:50 pm
от ma_rri_na
Рецептата Сладки Корекомки , качена на 09.04.2012г вече я има и то на два пъти - един път от Tillia - през 2008г. - Кадънски устни и втори път от nelale - през 2011г. - Сладки корекомки . Това че, не е написана в грамажи , в кут. :huh: ??? и пакетчета ?????? :confused: я прави още повече неизползваема :thumdown:

Re: Дублиращи се рецепти

Публикувано: вт апр 10, 2012 3:54 am
от xevi
Излишните Корекомки са изтрити.

Re: Дублиращи се рецепти

Публикувано: съб ное 24, 2012 5:42 pm
от linsmalins
Бихте ли ми върнали рецептата за пълнените чушки, която се различава от тази, която сте посочили - има моркови, чесън, и много други подправки, магданоз и тн., аз не ги публикувам само заради хората, а за да си имам и за себе си тези рецепти когато реша пак да си ги направя. Доста ГРУБО ОТ ВАША СТРАНА

Re: Дублиращи се рецепти

Публикувано: нед ное 25, 2012 7:11 am
от Pavel
Здравей linsmalins,

Не, рецептата е изтрита и няма да бъде върната - твърде подобна е на посочената съществуваща. Правилата на сайта ясно обясняват защо се налага да изтриваме дублиращи се рецепти.

Поздрави,

Re: Дублиращи се рецепти

Публикувано: нед яну 18, 2015 2:00 pm
от Migi_82
Не съм съгласна с това, че "Черната пепел" е изтрита от нови рецепти :read: :read:

Re: Дублиращи се рецепти

Публикувано: нед яну 18, 2015 2:31 pm
от xevi
Migi_82, рецептата беше много апетитна, но вече я има на сайта. Според мен между сладкиша Черна пепел и вече съществуващата рецепта за Брауни с кафе и шоколад няма никаква разлика (освен, че едната е малко по-подробно описана).

Слагам тук по-старата рецепта, която остана за сравнение:
Брауни с кафе и шоколад

1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 и 1/2 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. какао
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. (равна) сода
2 бр. яйца
1/3 ч.ч. силно кафе
1 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. олио
1 ванилия
За глазурата:
100 г натурален шоколад
1 ч.л. масло
1 ч.л. какао
2-3 ч.л. вода

Смесете всички сухи съставки заедно, като пресеете брашното с бакпулвера и към него добавите захарта, какаото и содата. Към тях добавете леко разбитите яйца с останалите мокри съставки (кафе, прясно мляко, олио). Бъркайте с телена бъркалка, докато се хомогенизира, като накрая ароматизирате с ванилията. Изсипете сместа в леко намазнена и набрашнена тава и сложете да се пече за 30-35 минути на 180С или докато сладкиша е напълно готов. Извадете го от фурната и оставете леко да се охлажда за 5-10 минути.

За глазурата: сложете маслото да се разтопи леко в съд на котлона и добавете какаото, натрошения шоколад и водата.
Разбъркайте за да се смесят съставките и махнете от котлона. Надупчете с вилица повърхността на сладкиша и залейте равномерно с глазурата. Нарежете на парчета и поднесете.
А ето я и изтритата:
Черна пепел

2 бр.яйца
1 и1/2 ч.ч.захар
2 ч.ч.брашно
2 с.л.какао
1 ч.л.сода
1 щипка сол
1/2ч.ч.олио
1 пак.ванилия
1 бр.бакпулвер
1 ч.ч.айрян/може и прясно мляко/
1к.ч.кафе(разтворено нес)
за глазурата:
1ч.л.масло
1ч.л.какао
100 гр.натурален шоколад
3 ч.л.вода

Смесваме всички продукти за блата до получаване на хомогенна смес.Изсипваме в намаслена тава /аз използвах тава с диаметър 30 см/ и печем на 180С за 30-35 мин.
За глазурата смесваме всички продукти в съд на бавен котлон и бъркаме до пълно разтваряне и махаме от котлона.
Надупчваме с вилица готовият поизстинал блат и заливаме равномерно с глазурата.Нарязваме след, като е напълно изстинал.
Просто продуктите са почти дословно еднакви, приготвянето няма съществена разлика, не мога да видя откъде ще дойде различен резултат :thinking:

Все пак това с изтриването на рецепти го правим за да поддържаме сайта удобен и полезен за всички.