За мен са еднакви!
Содени хлебчета със сирене
Малки питки със сирене
Дублиращи се рецепти
- desislava_pm
- магьосник в кухнята
- Мнения: 30
- Регистриран на: чет яну 14, 2010 8:05 pm
- :: 261 снимки от desislava_pm
- Pavel
- шеф на кухнята
- Мнения: 908
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
- :: 26 рецепти от Pavel
- :: 393 снимки от Pavel
- Контакти:
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
По повод сготвената от Ивка Куркудена чорба ми се струва както писах в другата тема, че тези две чорби са еднакви - Куркудена чорба и Зелева супа със свинско месо
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.
- xevi
- шеф на кухнята
- Мнения: 407
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
- :: 108 рецепти от xevi
- :: 706 снимки от xevi
Makaweli, рецептите наистина са подобни, но също със съществената разлика в подправките, малката разлика в продуктите и разлика в технологията на приготвяне. Мисля, че са достатъчно различни за да останат и двете.
- ma_rri_na
- магьосник в кухнята
- Мнения: 220
- Регистриран на: ср окт 15, 2008 9:55 pm
- :: 106 рецепти от ma_rri_na
- :: 653 снимки от ma_rri_na
- Местоположение: Варна
Рецептата Сладки Корекомки , качена на 09.04.2012г вече я има и то на два пъти - един път от Tillia - през 2008г. - Кадънски устни и втори път от nelale - през 2011г. - Сладки корекомки . Това че, не е написана в грамажи , в кут. ??? и пакетчета ?????? я прави още повече неизползваема
- xevi
- шеф на кухнята
- Мнения: 407
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
- :: 108 рецепти от xevi
- :: 706 снимки от xevi
Излишните Корекомки са изтрити.
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 1
- Регистриран на: ср окт 24, 2012 9:09 pm
- :: 16 рецепти от linsmalins
- :: 18 снимки от linsmalins
Бихте ли ми върнали рецептата за пълнените чушки, която се различава от тази, която сте посочили - има моркови, чесън, и много други подправки, магданоз и тн., аз не ги публикувам само заради хората, а за да си имам и за себе си тези рецепти когато реша пак да си ги направя. Доста ГРУБО ОТ ВАША СТРАНА
- Pavel
- шеф на кухнята
- Мнения: 908
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
- :: 26 рецепти от Pavel
- :: 393 снимки от Pavel
- Контакти:
Здравей linsmalins,
Не, рецептата е изтрита и няма да бъде върната - твърде подобна е на посочената съществуваща. Правилата на сайта ясно обясняват защо се налага да изтриваме дублиращи се рецепти.
Поздрави,
Не, рецептата е изтрита и няма да бъде върната - твърде подобна е на посочената съществуваща. Правилата на сайта ясно обясняват защо се налага да изтриваме дублиращи се рецепти.
Поздрави,
Aut viam inveniam aut faciam
- Migi_82
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1
- Регистриран на: пет окт 10, 2014 1:01 pm
- :: 26 рецепти от Migi_82
- :: 87 снимки от Migi_82
Не съм съгласна с това, че "Черната пепел" е изтрита от нови рецепти
- xevi
- шеф на кухнята
- Мнения: 407
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
- :: 108 рецепти от xevi
- :: 706 снимки от xevi
Migi_82, рецептата беше много апетитна, но вече я има на сайта. Според мен между сладкиша Черна пепел и вече съществуващата рецепта за Брауни с кафе и шоколад няма никаква разлика (освен, че едната е малко по-подробно описана).
Слагам тук по-старата рецепта, която остана за сравнение:
Все пак това с изтриването на рецепти го правим за да поддържаме сайта удобен и полезен за всички.
Слагам тук по-старата рецепта, която остана за сравнение:
А ето я и изтритата:Брауни с кафе и шоколад
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 и 1/2 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. какао
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. (равна) сода
2 бр. яйца
1/3 ч.ч. силно кафе
1 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. олио
1 ванилия
За глазурата:
100 г натурален шоколад
1 ч.л. масло
1 ч.л. какао
2-3 ч.л. вода
Смесете всички сухи съставки заедно, като пресеете брашното с бакпулвера и към него добавите захарта, какаото и содата. Към тях добавете леко разбитите яйца с останалите мокри съставки (кафе, прясно мляко, олио). Бъркайте с телена бъркалка, докато се хомогенизира, като накрая ароматизирате с ванилията. Изсипете сместа в леко намазнена и набрашнена тава и сложете да се пече за 30-35 минути на 180С или докато сладкиша е напълно готов. Извадете го от фурната и оставете леко да се охлажда за 5-10 минути.
За глазурата: сложете маслото да се разтопи леко в съд на котлона и добавете какаото, натрошения шоколад и водата.
Разбъркайте за да се смесят съставките и махнете от котлона. Надупчете с вилица повърхността на сладкиша и залейте равномерно с глазурата. Нарежете на парчета и поднесете.
Просто продуктите са почти дословно еднакви, приготвянето няма съществена разлика, не мога да видя откъде ще дойде различен резултатЧерна пепел
2 бр.яйца
1 и1/2 ч.ч.захар
2 ч.ч.брашно
2 с.л.какао
1 ч.л.сода
1 щипка сол
1/2ч.ч.олио
1 пак.ванилия
1 бр.бакпулвер
1 ч.ч.айрян/може и прясно мляко/
1к.ч.кафе(разтворено нес)
за глазурата:
1ч.л.масло
1ч.л.какао
100 гр.натурален шоколад
3 ч.л.вода
Смесваме всички продукти за блата до получаване на хомогенна смес.Изсипваме в намаслена тава /аз използвах тава с диаметър 30 см/ и печем на 180С за 30-35 мин.
За глазурата смесваме всички продукти в съд на бавен котлон и бъркаме до пълно разтваряне и махаме от котлона.
Надупчваме с вилица готовият поизстинал блат и заливаме равномерно с глазурата.Нарязваме след, като е напълно изстинал.
Все пак това с изтриването на рецепти го правим за да поддържаме сайта удобен и полезен за всички.