ma_rri_naпол: женаизпрати лично съобщение

Име:Марина Янакиева
Възраст:53 години
От:Варна, България
В сайта от:Октомври 2008
За мен:ma_rri_na не споделя нищо за себе си
ранг: магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Спечелени трофеи
100 публикувани рецепти
Весел Готвач
ниво 4
1000 публикувани снимки
Кулинарен Фотограф
ниво 5
50 спечелени конкурса
Златен Медалист
ниво 5
100 изпробвани рецепти
Готвач-изпитател
ниво 5
написани 300 коментара
Коментатор
ниво 4
рецепти, добавени от потребителя, са записани 1000 пъти в Любими
Любимец На Публиката
ниво 4

рецепти добавени от потребителя са изпробвани 50 пъти
Популярен Автор
ниво 3
публикувана статия
Начетен Кулинар
ниво 1
100 мнения във форума
Бърборко В Кухнята
ниво 2
в сайта от 10 години
Ветеран
ниво 6
Последно добавени рецепти от ma_rri_na

Последни коментари от ma_rri_na
Напълно съм съгласна с теб Славина, за целината. И в България като се напише целина се има предвид подправката, зелените листа, като се напише селъри или дръжкова целина или глава целина се има предвид зеленчука. Не можеш да нарежеш на жулиени листата целина, но стъблата и корена можеш. Съгласна съм че Карпачо и Карпионе са различни неща. Едното е вид ястие с определена обработка на основният компонент т. е суров вид, другото вид марината, основният главният компонент е маринатата с запържен продукт, т. е може да има Карпачо ОТ риба, телешко, тиквички, но не може да има Карпионе " от " някакъв продукт, може да има " С" Карпионе с риба, тиквички, месо. В случая, както съм писала по долу и е преведено дословно от източника, който не е упоменат!?! " Сьомгата е маринована сурова в Карпионе, за да подсилим вкуса й като я поднесем като рибно Карпачо".16 Мар 2024
Както и да е, не е важна твоята рецепта. Само се чудя, как може някой да не прави разлика между целината като подправка и целината като кореноплоден зеленчук, чиито стъбла и чийто корен се консумират. А за правенето ще я направя, но не със сурова сьомга, защото последното рибно Карпачо което съм правила, беше през февруари 2020г с филе от прясно уловена черноморска акула. Ще я направя както е в оригинала - с пържен шаран или толстолоб. А на английски sedano di rapа е celeriac, celery root, knob celery, което е много различно от ряпа :).15 Мар 2024
Забравих да напиша, че като правиш онлайн превод от италиански, се получава Целина, а не това за което става дума, а именно - селъри. В рецепта или на пакетче семена като пише Sedano, значи е дръжкова целина, селъри, когато пише Sedano Verde da taglio, значи става въпрос за целина на листа, а като пише Sedano di rapa, значи е глава целина. Така че, в рецептата се ползва стрък селъри.14 Мар 2024
Като прочетох рецептата, останах с впечатлението, че Карпион е марината, а не ястие. И правилно съм се ориентирала, след консултация с Google. Ето какво научих от : " Има един доста древен метод за консервиране, който с течение на времето се е превърнал в начин да се насладите не само на риба и месо, но и на зеленчуци: методът карпион. Произлиза от рибата от езерото Карпионе, която е била термично обработена и консервирана с марината от вино и оцет, след което е методът е разширен до различни пържени храни. " И още един предговор към една рецепта от за Salmone in carpione con julienne di verdure т. е Сьомга в Карпионе с нарязани на жулиени зеленчуци на Giallo Zafferano, където пише : " Предлагаме ви една също толкова вкусна версия, приготвена с прясна сьомга: маринована сьомга със зеленчуци нарязани на жулиени зеле.  В рецептата, която предлагаме, сьомгата е маринована  сурова, за да подсилим вкуса й като я поднесем като рибно КАРПАЧО. Резултатът ще бъдат малки хапки сьомга с интензивен и отчетлив вкус, който характеризира тази марината, в която преобладава вкусът на оцет с неговия аромат и неповторим аромат.  Поднесете маринованата сьомга с нарязани на жулиени зеленчуци. Вкусно ястие, лесно и бързо за приготвяне, идеално за предястие или като второ ястие. " 13 Мар 2024
Марина съм :) В рецептата ви рибата се сервира сурова, нарязана на тънки резени, а не пържена в брашно, както доколкото разбирам е задължително за Карпионе. Карпачо е точно това, нарязани сурово месо или сурова риба, та даже и зеленчуци на тънки резени, и самата риба се сготвя от полетият винегрет, като може да се сервира и с плод и даже с някакъв зеленчук. Между другото и в България речната, язовирна риба след пържене я сервират с подобна смес за топене от оцет, сухи подправки - копър или семена от див копър или девисил или чубрица, лук и вино. Може даже и да се залее с топингът и се остави рибата да го попие. Прави се с цел да се "притъпи", по тежкият вкус на рибата живяла в застояли води.13 Мар 2024
Последно изпробвани рецепти от ma_rri_na

Спечелени конкурси
Снимка Пролет-лято 2021 [Десерти]
Снимка Пролет-лято 2021 [Ястия и супи]
Снимка Пролет-лято 2021 [Предястия и салати]
Рецепта Пролет-лято 2021 [Тестени]
Рецепта Пролет-лято 2021 [Ястия и супи]
Рецепта Пролет-лято 2021 [Предястия и салати]
Рецепта Зима 2020-21 [Тестени]
Първа снимка Есен 2020
Снимка Есен 2020 [Ястия и супи]
Снимка Есен 2020 [Предястия и салати]
Рецепта Есен 2020 [Десерти]
Рецепта Есен 2020 [Тестени]
Снимка Лято 2020 [Тестени]
Снимка Лято 2020 [Ястия и супи]
Рецепта Лято 2020 [Ястия и супи]
Рецепта Лято 2020 [Предястия и салати]
Снимка Пролет 2020 [Тестени]
Снимка Пролет 2020 [Ястия и супи]
Снимка Пролет 2020 [Предястия и салати]
Рецепта Пролет 2020 [Десерти]
Рецепта Пролет 2020 [Тестени]
Рецепта Пролет 2020 [Ястия и супи]
Първа снимка Зима 2019 - 2020
Най-харесвана снимка Зима 2019 - 2020 [Сладки и бисквити]
Най-харесвана снимка Зима 2019 - 2020 [Сладкиши]
Най-харесвана снимка Зима 2019 - 2020 [Ястия и супи]
Най-харесвана снимка Зима 2019 - 2020 [Предястия и салати]
Най-харесвана рецепта Зима 2019 - 2020 [Ястия и супи]
Най-харесвана рецепта Зима 2019 - 2020 [Предястия и салати]
Снимка на месец Ноември '19 [Ястия и супи]
Снимка на месец Август-Октомври '19 [Кремове]
Снимка на месец Август-Октомври '19 [Тестени]
Снимка на месец Август-Октомври '19 [Ястия и супи]
Снимка на месец Август-Октомври '19 [Предястия и салати]
Рецепта на месец Август-Октомври '19 [Ястия и супи]
Рецепта на месец Август-Октомври '19 [Предястия и салати]
Снимка на месец Юни '19 [Ястия и супи]
Първа снимка Април '19
Снимка на месец Април '19 [Други десерти]
Снимка на месец Април '19 [Ястия и супи]
Рецепта на месец Април '19 [Ястия и супи]
Първа снимка Септември '18
Снимка на месец Юли '18 [Ястия и супи]
Снимка на месец Май '18 [Ястия и супи]
Снимка на месец Ноември '15 [Сладкиши]
Снимка на месец Март '13 [Сладкиши и кексове]
Снимка на месец Март '13 [Тестени]
Снимка на месец Февруари '13 [Ястия и супи]
Снимка на месец Ноември '12 [Други десерти]
Снимка на месец Октомври '12 [Тестени]
Снимка на месец Октомври '12 [Торти]
Снимка на месец Септември '12 [Тестени]
Снимка на месец Юни '12 [Други десерти]
Снимка на месец Юни '12 [Торти]
Снимка на месец Май '12 [Други десерти]
Снимка на месец Март '12 [Кексове]
Рецепта на месец Март '12 [Десерти]
Сладкарска работилница Ноември '11
Снимка на месец Ноември '11 [Торти]
Рецепта на месец Ноември '11 [Десерти]
Снимка на месец Октомври '11 [Сладкиши и кексове]
Сладкарска работилница Октомври '11
Снимка на месец Май '11 [Торти]
Снимка на месец Февруари '11 [Други десерти]
Рецепта на месец Юли '10 [Салати и предястия]
Снимка на месец Април '10 [Други десерти]
Най-хубаво яйце (Великден '10)
Състезание по изобретателност [2] (Заключени вкъщи)

Статистика

224
1959
2
728
написани коментара

249
изпробвани рецепти (не лични)

68
спечелени конкурса

Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.